Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hokejisté se zabydlují v dějišti SP, v Torontu už poprvé trénovali

Toronto - Po středečním večerním přesunu z Pittsburghu trénovali čeští hokejisté poprvé v Torontu. Dopoledne se připravovali v jedné z tréninkových hal, led v hlavní aréně Air Canada Centre si vyzkoušejí poprvé v pátek.

"Trénink vypadal velmi slušně. Kluci ví, co je v sobotu večer čeká. Oni se na to připravují velmi svědomitě," řekl asistent trenéra českého týmu Václav Prospal. Naplno trénoval také útočník Vladimír Sobotka, který ještě ve středeční generálce v Pittsburghu proti Výběru Severní Ameriky šetřil poraněné rameno.

"Byl zapojený do všech herních cvičení, neměl žádné úlevy, takže pevně věříme tomu, že bude na sobotní zápas připravený," navázal Prospal a nechtěl předjímat, na koho zbude role nehrajícího třináctého útočníka při vstupu do turnaje.

"V té červené pětce trénovali čtyři hráči a ještě se rozhodneme, kdo a jak bude nastupovat," komentoval Prospal nové složení čtvrté formace, v které hráli při Sobotkově absenci Michal Birner, Roman Červenka a Dmitrij Jaškin.

Jméno brankářské jedničky pro duel s Kanadou chce realizační tým tajit až do zápasu. Rozhodne se mezi Petrem Mrázkem a Michalem Neuvirthem. "Už jsme se o tom bavili. Trenér jim to v předstihu oznámí, aby se mohli na zápas připravit. Myslím, že oni se to dozví až zítra," uvedl Prospal.

"Oddaluje se to i proto, jak oba gólmani v těch přípravných zápasech hráli. Pro každého trenéra je to parádní, když vám zamotají hlavu díky tomu, jak hrají dobře. Musíme se rozhodnout pro toho správného hráče, který nám dá šanci vyhrát proti Kanadě," doplnil Prospal.

Bývalý útočník se vrátil v jiné roli s reprezentací na místo, kde v roce 2004 po vyrovnané semifinálové bitvě český tým na minulém Světovém poháru vypadl s Kanadou po prohře 3:4 v prodloužení. "Bohužel se mi vybaví Vinny Lecavalier, jak nám to tam zametl skoro z brankové čáry," vzpomínal Prospal v Air Canada Centre.

"Dokázal zvednout puk do vzdálenějšího rohu brány. Pamatuji si bohužel jeho radost a naše zklamání. My jsme s Vinnym velmi dobrý kamarádi. Škoda, mohli jsme dát my nějakého, jak se říká podleďáka, který vyhrává zápasy," doplnil Prospal.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté absolvovali Media Day s novináři

Český tým se po středečním večerním příletu zabydlel v hotelu Shangi-La. Cesta leteckým speciálem od organizátorů turnaje klapla bez nejmenších problémů. "Bylo to parádní," doplnil Prospal. Český tým také v Air Canada Centre absolvoval mediální den.

Češi museli improvizovat, protože kvůli tréninku museli svůj stanovený čas pro média posunout. "Dneska je svět jiný. Je to všechno daleko víc medializované. Ale už i tenkrát to bylo úplně o něčem jiném. Byla to obrovská akce po iks letech," porovnal Prospal dění okolo prestižní akce organizované NHL a NHLPA.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články