Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hokejisté se přesunuli do Pittsburghu, dnes mají volný den

Pittsburgh - Čeští hokejisté jsou po nedělním přesunu z Prahy do Pittsburghu v dějišti závěrečného soustředění před Světovým pohárem v Torontu a čeká je volný den. V Consol Centre bude výběr trenéra Josefa Jandače poprvé trénovat v úterý odpoledne.

Josef Jandač
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Jeden den bez tréninku je pro každého účastníka Světového poháru povinný a český tým jej má naplánovaný tak, aby se mohl vyrovnat s šestihodinovým časovým posunem po příletu do zámoří. Do Pittsburghu dorazil po devítihodinové cestě leteckým speciálem o půlnoci SELČ.

Podle obránce Romana Poláka bude aklimatizace na zámořský čas pár dnů trvat. "Ale já si myslím, že když se letí z Evropy sem, tak to není tak strašné, jako když se letí zpátky. Pár dní to vezme, ale myslím, že to nebude nic vážného," řekl Polák.

Ještě před odletem český tým dopoledne naposledy trénoval v Praze a následně zamířil do Pittsburghu už v kompletním složení. Útočník Roman Červenka, který do soboty musel plnit klubové povinnosti ve švýcarském Fribourgu, se k výpravě připojil na letišti.

Stejně jako v polovině uplynulého týdne do Petrohradu a zpět, i nyní cestoval národní tým v luxusu speciálu společnosti Air Canada. V byznys třídě Airbusu A330, který pro tým vypravili organizátoři turnaje NHL a Hráčská asociace NHLPA, mohli v pohodlí odpočívat a regenerovat.

"Já jsem zkoušel nespat v letadle, což se povedlo. Byl jsem překvapený, že jsem dneska spal skoro celou noc, i když jsem se samozřejmě budil. Vždycky jsem ale dokázal usnout, takže jsem měl i celkem kvalitní spánek," uvedl Polák.

Útočník Ondřej Palát se také snažil okamžitě ve Spojených státech amerických přeorientovat na místní čas. "Přelet do Ameriky mi nedělá takový problém. Já se snažil nejít spát moc brzo. Vzbudil jsem se hladový kolem šesté ráno, tak jsem se šel hned nasnídat," řekl Palát.

V Pittsburghu má český tým na programu ve středu ve 14:00 SELČ rozbruslení a následně od 21:30 SELČ nastoupí v generálce proti Výběru Severní Ameriky. Hned po utkání se přesune už do dějiště turnaje v Torontu.

Do Světového poháru vstoupí v neděli ve 2:00 SELČ proti Kanadě, dalšími soky v základní skupině jsou pak Výběr Evropy a Spojené státy americké.

Podle kapitána Tomáše Plekance je na aklimatizaci v Severní Americe dostatek času. "Jsme na to zvyklí, není to problém. Máme tři dny na to se otočit a připravit se na to," uvedl centr Montrealu. "Jelikož je dneska volný den, tak se mohli dospat a případně se třeba natáhnout odpoledne. Nebude to žádný velký problém," dodal asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články