Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Hokejisté přivítali po zklamání z duelu s Evropany volný den

Toronto – Česká hokejová reprezentace prohrála i druhý duel na prestižním Světovém poháru v kanadském Torontu, když se po prodloužení musela sklonit před Výběrem Evropy. Svěřenci Josefa Jandače jsou už více méně smířeni s vyřazením, neboť postupová šance je minimální. Hráči dostali od realizačního týmu v úterý s výjimkou mediálních povinností úplné volno a přípravu před závěrečným utkáním proti Spojeným státům americkým zahájí až ve středu. 

Utkání Česko - Výběr Evropy
zdroj: AP autor: Nathan Denette

"Není žádný mítink. Je úplné volno a každý si bude dělat podle sebe, co potřebuje," řekl útočník Roman Červenka, který byl před obědem stejně jako Michal Jordán, Andrej Šustr, Ondřej Palát a asistent trenéra Václav Prospal v tiskovém středisku haly Air Canada Centre k dispozici novinářům.

Naděje na semifinále zůstane Čechům před duelem s USA pouze za předpokladu, že favorizovaná Kanada nezíská během dvou následujících střetnutí ani jeden bod.

"Věděli jsme, že to byl s Evropou důležitý zápas. Chtěli jsme zůstat ve hře do posledního zápasu. I když nějaká minimální šance je, tak jsme realisté," doplnil Červenka, jenž se chystá ve volném čase relaxovat. "Asi zajdeme někam na jídlo, pak možná dáme nějakou saunu v hotelu a pak koukneme v televizi na hokej."

Odreagování hráči vítají. Volno měli naposledy minulý týden v pondělí po příletu do Pittsburghu. "Je pravda, že program byl náročný. Máme tady rodiny a manželky, takže je příjemné být chvilku s nimi a zapomenout na hokej," prohlásil Jordán.

"Mám tady ženu, zajdu s ní na oběd, trošku se s ní projdu a odpočinu si. Zítra máme trénink a pak půjdeme na Ameriku," plánoval Palát, který si nenechá ujít další duely turnaje. "Já se rád dívám na hokej, zvlášť tady, kde se hrají špičkové zápasy," dodal útočník Tampy Bay.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články