Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Hokejisté museli na dopingovou kontrolu. Prospal si zatím nasazení v tréninku pochvaluje

Praha – Pilování herního systému a taktiky pokračuje. Stejně jako v pondělí i v druhém tréninkovém dnu před Světovým pohárem využili čeští hokejisté téměř dvouhodinový čas vymezený pro přípravu na ledě pražské O2 areny a na mítinku jim trenéři předali další informace k tomu, co chtějí hrát. Navíc bylo na programu i instruktážní video k antidopingovým pravidlům.

Trénink české hokejové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Desítka z hráčů absolvovala také dopingovou kontrolu, kterou naplánovala NHL. Vybraní na ni byli kapitán Tomáš Plekanec, další útočníci Radek Faksa, Aleš Hemský, Milan Michálek, obránci Michal Jordán, Roman Polák, Andrej Šustr a všichni tři brankáři Petr Mrázek, Michal Neuvirth a Ondřej Pavelec.

Ve středu budou mít svěřenci trenéra Josefa Jandače po ranním třetím tréninku před prestižním turnajem v Torontu nabitější program. Odpoledne odletí do Petrohradu, kde ve čtvrtek sehrají s Ruskem úvodní přípravný zápas.

Asistent trenéra Václav Prospal má z tréninků zatím výborný pocit. "Škoda jen, že není led o trošičku lepší, ale to nasazení je vynikající a kluci pracují hodně dobře," řekl Prospal s narážkou na to, že ledová plocha po nedělním koncertu Red Hot Chili Peppers ještě ani druhý den nebyla ideální.

Češi se zatím chystají na turnaj na širším kluzišti, než bude v Torontu podle rozměrů NHL, ale Prospal to nebere jako komplikaci. "Tak to je. Člověk musí hrát a pracovat tam, kde je to možné. Jako bychom plakali nad tím, že tady nemáme ty hráče, které jsme měli vybrané. Je to realita. Musíme trénovat, kde trénujeme. A hrát s tím, co máme," doplnil bývalý útočník, který má ve sbírce dvě zlaté medaile ze světových šampionátů.

Od nedělního srazu se snaží realizační tým předat hráčům co nejvíce stravitelných informací k plánovanému systému. "Není to práce s týmem jako na celou sezonu. Je to krátkodobý turnaj a potřebujeme do hráčů dostat ty informace, aby věděli, co a jak mají hrát. Doufám, že čas, který jsme věnovali přípravě, že se nám to vrátí v zápasech," doplnil Prospal.

Prezentovat se chce český tým moderním hokejem. Inspiraci sám Prospal má od svého bývalého trenéra z Tampy Bay a z New York Rangers Johna Tortorelly či jeho bývalého asistenta Mikea Sullivana, který dovedl letos k triumfu ve Stanleyově poháru Pittsburgh. "Styl hokeje se mění do rychlosti. Chtěli bychom se i my prezentovat kvalitním výkonem s tím, že nebudeme rychlostně zaostávat nebo bychom se báli hrát. I tréninky jsou ve velkém tempu," doplnil Prospal.

Obránce Jakub Nakládal také věří, že mužstvo rychle najde před turnajem správnou "chemii". "Je to něco jiného než mistrovství světa, kde příprava trvá šest týdnů a dá se tam nacvičit víc situací a je víc času na sehrání. Na druhou stranu jsou tu všichni naprostí profíci a jsou zvyklí na to, že toho času není až tolik. Tréninky vypadají dobře, věřím, že to bude všechno klapat. Pocity jsou dobré, parta je v pohodě," prohlásil Nakládal.

Češi se po duelu v Petrohradu představí v domácí odvetě s Ruskem v sobotu v O2 areně a o den později odletí na přípravný kemp do Pittsburghu. Tam je čeká ve středu 14. září generálka s Výběrem Severní Ameriky. Světový pohár se bude hrát od 17. září do 1. října a v základní skupině čekají Jandačovy svěřence Kanada, Výběr Evropy a USA.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články