Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hemský: Světový pohár je nejlepší reprezentační akce

Toronto - Útočník Aleš Hemský se zapsal do statistik všech tří zápasů českého týmu v přípravě na Světový pohár a těší jej, že klape osvědčená spolupráce v útoku se spoluhráčem z Dallasu Radkem Faksou doplněná o Michaela Frolíka. Třiatřicetiletý mistr světa z Vídně z roku 2005 si ve třech duelech připsal tři asistence a ještě vítězný samostatný nájezd. "Je to pěkný, ale máme čtyři lajny a každá máme své úkoly. Každý tu práci musí nějak přijmout," řekl Hemský.

Je rád, že trenéři vycházejí hráčům vstříc ohledně ideálního herního systému. "Zeptají se, co by nám sedělo, nebo jak to hrajeme. Zajímají se o tyhle věci, z týmu je každý zvyklý na něco jiného, ale musíme se na něčem shodnout. Poslední slovo mají ale oni," popsal.

Pochvaluje si složení realizačního týmu, který čítá bývalé hráče Jaroslava Špačka, Václava Prospala, Jiřího Fischera, Martina Ručinského a Milana Hniličku. "Je to podle mě nejlepší reprezentační akce podle toho, jak jsou trenéři připravení a jak to berou profesionálně. Určitě tomu pomáhají kluci jako Ruča, Jirka Fischer. Je to jako v NHL, docela nás to překvapilo," prohlásil Hemský.

Se všemi si také v reprezentaci zahrál. "My se vídáme v létě. Je pěkný, že zase mají jinou práci a posunuli se někam jinam. To já taky budu muset jednou řešit," doplnil k roli bývalých spoluhráčů.

Stejně jako o něj se starali starší hráči, třeba Špaček, i on sám je nyní oporou v Dallasu pro Faksu. "Já taky u někoho začínal, taky jsem u někoho bydlel, třeba když tam byl Jarda Špaček, tak mě bral domů. Je to příjemný, když člověk je tam sám a někdo mu uvaří... Nám to s manželkou nevadí, možná než si něco najde, tak může zůstat, nám to nevadí," usmíval se Hemský.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté absolvovali Media Day s novináři

Do národního týmu se vrátil poprvé od února 2014, kdy reprezentoval na olympijských hrách v Soči. Přiznává, že po patnácti letech strávených v zámoří mu vyhovuje, že se Světový pohár hraje podle pravidel i na rozměrech hřiště NHL. "Je jednodušší přejít na to malé z velkého než naopak. Člověk se trochu ztratí. Neví, kam má jezdit a utopí se v tom," prohlásil bývalý hráč Edmontonu a Ottawy.

Doufá, že na dvě výhry v přípravě naváže český tým i při vstupu do turnaje proti Kanadě. "Když budeme plnit, co máme, a trochu vymažeme chyby ve středním pásmu, abychom jim nedávali puky do přečíslení, a budeme hrát týmově, tak můžeme hrát s každým," dodal Hemský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články