Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Gáborík z Výběru Evropy: Nemáme velké oči. Na Čechy se připravit musíme

Toronto - Slovenský útočník Marián Gáborík pomohl vítěznou brankou Výběru Evropy k úspěšnému vstupu do Světového poháru v Torontu proti USA (3:0), po kterém se může proti českým hokejistům výrazně přiblížit postup do semifinále. Souboj s tradičním rivalem Slovenska bere čtyřiatřicetiletý hráč Los Angeles i v barvách smíšeného týmu jako prestižní záležitost. Přímý přenos sledujte v pondělí od 20:40 na ČT sport a našem webu, komentují Robert Záruba a Martin Hosták.

zdroj: ČT4

"Je to vždycky specifické hrát proti sousedům," řekl Gáborík. V týmu má šest krajanů, doplňuje je šest Němců, čtyři Švýcaři, tři Dánové, Rakušan, Nor a Slovinec. Jako jediní před začátkem zápasů nemají hymnu. "Každý ale hrajeme za spoluhráče vedle sebe a naši vlajku na ramenou."

S evropským výběrem odborníci v zámoří přes řadu hvězd v prognózách příliš nepočítali a stejně jako Česku mu nedávaly naděje na úspěch. "Neovlivníme, co se píše. Máme zkušenou skupinu hráčů. Měli jsme výborný vstup do turnaje, ale nemáme velké oči. Snažíme se hrát od třetiny k třetině. Musíme zregenerovat a připravit se na Čechy," podotkl Gáborík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Výběr Evropy - USA

Český tým na rozdíl od Evropy na úvod turnaje propadl a prohrál s domácí Kanadou vysoko 0:6. "Bude to určitě trošku jiný hokej než proti Američanům. Bude to takový techničtější bojovný zápas, jako jsme hráli se Švédy. Oni mají taky kvalitní mužstvo, musíme se na ně co nejlépe připravit," doplnil Gáborík.

Tým vedený trenérem Ralphem Kruegerem v přípravě nejdříve dvakrát podlehl Výběru Severní Ameriky (0:4 a 4:7), ale pak se chytil proti Švédsku (6:2). Proti USA formu potvrdil. "Myslím, že jsme hráli dobře celých šedesát minut, jak jsme si řekli před zápasem, že to musíme vydržet. Hráli jsme velmi dobře v naší třetině, měli jsme rychlý přechod do útoku a vytvářeli jsme si přečíslení dva na jednoho a tři na dva," pochvaloval si Gáborík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články