Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Frolík: Jsem rád, že si v Petrohradu můžeme vyzkoušet užší kluziště

Petrohrad - Útočník Michael Frolík z Calgary si může po mistrovstvích světa v letech 2011 a 2012 i olympijských hrách v Soči 2014 vychutnat další velkou akci v dresu české reprezentace. Před prvním přípravným zápasem v Petrohradě s domácím Ruskem si pochvaluje zejména užší kluziště v hale Jubilejnyj, které pořadatelé připravili podle rozměrů NHL. Přímý přenos utkání Rusko - Česko sledujte od 18:30 na ČT sport a našem webu, program studia Světového poháru startuje už od 17:40 první třetinou souběžně hraného zápasu Švédska s Finskem.

Michael Frolík
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Je pravda, že v Praze je to trošku větší. Tady je to užší jako v Kanadě a Americe. Já jsem rád, že na tom můžeme hrát a hned od začátku si to můžeme zkusit na tom malém hřišti. Doufám, že to bude fungovat," prohlásil Frolík.

V zámoří působí s výjimkou krátkého angažmá v Chomutově při výluce NHL nepřetržitě od roku 2006 a tamní rozměry mu vyhovují lépe.

"Ten systém mi přirostl, na velké hřiště už nejsem moc zvyklý. Na menším je to všechno rychlejší. Sice je míň času, ale ta hra je přímočařejší, jednodušší a všechno se cpe do brány," uvedl.

Tým po nedělním srazu a lékařských prohlídkách od pondělí trénoval v Praze a v Rusku odstartuje sérii tří přípravných utkání před turnajem. "Na zápasy jsme natěšení. Tři dny jsme se soustředili na nás a naši taktiku. Teď už se zabýváme i soupeři," navázal Frolík.

Je nám líto, video expirovalo.
Frolík: Rusů se nesmíme bát, je potřeba do nich jít naplno

V sestavě týmu kouče Josefa Jandače se zařadil na levé křídlo do třetí formace k dvojici z Dallasu, Aleši Hemskému a Radku Faksovi. "Hemák je šikovný, dobrý bruslař a je to radost s ním hrát. Faksič je velký a silný hráč, který udrží puk, a to je na tom malém hřišti důležité," hodnotil spoluhráče Frolík.

Frolík měl především během působení v Chicagu hodně defenzivní úkoly a odváděl práci v oslabení. "Uvidíme, jak to bude. Ale doufám, že ta moje role v týmu bude trošku vyšší, na co jsem zvyklý nebo co jsem hrál už i v Calgary. I když tam už jsem měl ofenzivní úkoly daleko větší," podotkl Frolík.

Český tým se utká s Ruskem ještě jednou v sobotu v Praze a Frolík se těší na první vystoupení před domácím publikem od dubna 2012. "Všichni se na to těšíme. Bude tam hodně fanoušků a rodiny. Uvidíme, co přinese první zápas. Musíme se poučit z chyb a do dalšího zápasu to vylepšit," doplnil Frolík.

Osmadvacetiletý vítěz Stanleyova poháru s Chicagem si také užívá už od začátku přípravy partu v kabině národního týmu, kde se sešel opět i s dalšími kladenskými odchovanci Ondřejem Pavelcem, Jakubem Voráčkem a Tomášem Plekancem.

"Je pravda, že jsme se tady zase takhle sešli my Kladeňáci. Vždycky sem jezdím rád. Parta je vždycky dobrá a co se týče masérů, realizačního týmu i manažerů, odvádějí velice dobrou práci. Mítinky se shodují s tím, co jsme zvyklí z NHL," pochvaloval si Frolík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články