Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Finové v přípravném severském derby udolali Švédy v prodloužení

Helsinky - První velký přípravný zápas mezi týmy, které odehrají Světový pohár, ovládli Finové. Suomi v helsinské Hartwall Areně porazili Švédy 3:2 v prvním ze série severských derby, která vyvrcholí 20. září v utkání skupiny B v Torontu. Vítěznou branku vstřelil Määttä.

Utkání Finsko - Švédsko
zdroj: ZUMA autor: Joel Marklund

Úvodní dvacetiminutovku rozkouskovalo hned pět vyloučení, ale v početní výhodě dokázali více zahrozit až Finové s blížícím se koncem třetiny, jenže gólman Markström měl štěstí, že puk nemířil mezi tyče. Na druhé straně prováhal možnost Landeskog.

V polovině 29. minuty se sice prosadil Ekman-Larsson, jenže sudí mu sebrali radost z gólu kvůli postavení Krügera v brankovišti. Krátce poté, co se základní hrací doba přehoupla do své druhé poloviny, nahradil Markströma mezi tyčemi švédské branky Enroth a toho krátce poté překonal po parádní akci a střele z mezikruží Barkov.

Odpověď přišla už po necelé minutě, když se mezi střelce zapsal Loui Eriksson. Krüger mohl dokonat obrat ještě před druhou přestávkou, jenže jeho samostatný únik po návratu z trestné lavice vychytal Rinne. Tým Tre kronor se přesto dočkal v 50. minutě po nahození Söderberga.

Finové se tlačili za vyrovnáním a na začátku 56. minuty se o něj postaral Mikael Granlund, který překvapil střelou z úhlu Enrotha. V prodloužení zazvonil na tyč produktivní bek Karlsson, na druhé straně pak zakončil úspěšně přečíslení Määttä, který se trefil precizně pod horní tyč a nedal Rinnemu šanci zakročit. 

Finsko - Švédsko 3:2 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 35. Barkov, 56. Mikael Granlund (M. Koivu), 65. Määttä (Barkov) - 36. L. Eriksson (D. Sedin, Hedman), 50. Söderberg. Rozhodčí: Furlatt (Kan.), Salonen - Suominen (oba Fin.), Miller (Kan.). Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. Diváci: 11 634.

Finsko: Rinne - Ristolainen, Määttä, Vatanen, Jokipakka, Lindell, Pokka - Laine, Barkov, Jokinen - Mikael Granlund, M. Koivu, Donskoi - Teräväinen, Filppula, Lehterä - Komarov, Haula, Korpikoski. Trenér: Lauri Marjamäki.
Švédsko: Markström (32. Enroth) - Ekholm, Karlsson, Hedman, Stralman, Ekman-Larsson, Hjalmarsson - D. Sedin, H. Sedin, L. Eriksson - Forsberg, Bäckström, Hörnqvist - Hagelin, Krüger, Silfverberg - Landeskog, Söderberg, Rakell. Trenér: Rikard Grönborg. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články