Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Česko má výborný tým, varuje útočník Výběru Evropy Tatar

Toronto - Navzdory výsledkům úvodních zápasů na Světovém poháru slovenský útočník Tomáš Tatar před dnešním důležitým soubojem Výběru Evropy s českými hokejisty varuje před sílou soupeře. Nic na tom podle pětadvacetiletého hráče Detroitu nemění fakt, že Češi prohráli s Kanadou 0:6, zatímco Evropa porazila Spojené státy americké 3:0.

Tomáš Tatar v utkání s USA
zdroj: ČTK/AP/Nathan Denette

"Kanada je velice silná, je třeba proti ní zachytit start a dávat góly. Bohužel Česku to nevyšlo. Ale stále je nikdo nechce podcenit. Je to výborný tým se zkušenými hráči," řekl novinářům Tatar.

"Uhráli velmi dobré výsledky v přípravě a myslím, že jsou velice nebezpeční. Musíme si na ně dát pozor a určitě by nebylo dobré, kdyby šli ze začátku zápasu do vedení." Sice to pro něj a dalších pět slovenských krajanů na ledě nebude klasické derby proti bývalém federálnímu partnerovi, ale i tak považuje zápas za výjimečný.

"Je to podobné. Je nás tam šest Slováků, takže to bereme tak, že je to pro nás speciální zápas s Českem. Jsou to naši sousedi, všechny znám," uvedl Tatar, který si proti Česku zahrál naposledy na mistrovství světa v roce 2014 v Minsku. V Detroitu působí s brankářem Petrem Mrázkem.

"Byli jsme v kontaktu, když měli v Čechách kemp i během tohoto turnaje. S Kanadou Petr nechytal, tak jsme po zápase prohodili pár slov," řekl účastník čtyř mistrovství světa a olympijských her v roce 2014 v Soči. Výhra nad Českem v základní hrací době může Výběr Evropy posunout k semifinále.

Nesmíme nic podcenit a musíme odevzdat maximum, tvrdí Tatar

"Ale také bychom mohli prohrát a museli bychom vyhrát s Kanadou. Je potřeba jít zápas od zápasu a třetinu od třetiny. Nesmí se nic podcenit, musíme se na ten zápas opravdu dobře připravit a odevzdat tam maximum," podotkl Tatar. Úspěch na úvod s USA byl podle Tatara hodně důležitý.

"Hodně lidí říká, že jsme překvapili, ale my jsme si věřili. Tým máme opravdu silný. Je potřeba hrát kompaktně spolu a dodržovat detaily. Sice nám příprava moc nevyšla, ale poslední čtyři třetiny jsme v ní hráli výborně a ukázali jsme svoji sílu. Ale je další zápas, začíná se od nuly a utkání s Českem bude náročné," prohlásil Tatar.

Oporou evropského týmu byl proti USA brankář Jaroslav Halák a Tatar byl rád, že mu tým v defenzivě pomohl. "Jaro předvedl perfektní výkon. Důležité šance jeden na jednoho vychytal. Mělo by to tak být, brankář by měl sebrat tu první střelu a ostatní mu pomoci, aby tam nebyly dorážky nebo nahrávky do prázdné branky," dodal Tatar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články