Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Branku USA bude na Světovém poháru hájit Quick

Washington - Brankářskou jedničkou hokejistů USA na blížícím se Světovém poháru byl jmenován Jonathan Quick. Trenér John Tortorella své rozhodnutí oznámil po výhře svých svěřenců 3:2 v generálce proti Finsku. Dvojkou bude Ben Bishop, trojkou Cory Schneider. 

Brankář USA Jonathan Quick
zdroj: REUTERS autor: Laszlo Balogh

"Rozhodli jsme se pro Quicka, jemuž bude krýt záda Ben. Už jsme o tom mluvili i s brankáři. Bude to ale dlouhý turnaj a může se stát cokoliv," prohlásil Tortorella. "Bylo to opravdu těžké rozhodnutí, ale myslím si, že Jonathan byl o trošku lepší než ostatní kluci. Proto bude jedničkou," doplnil.

Američané, kteří budou v základní skupině jedním ze soupeřů české reprezentace, odehráli během přípravy tři zápasy a dva z nich vyhráli. Na obou triumfech se výrazně podílel právě gólman Los Angeles Kings.

Proti Kanadě odchytal 40 minut, generálku s Finskem zvládl celou. "Stále se lepšíme. Každým zápasem je to vidět a věřím, že tento trend bude pokračovat," řekl třicetiletý Quick, jenž "Králům" pomohl dvakrát k titulu ve Stanley Cupu. Branku USA střežil také na olympijských hrách v Soči, kde Američané skončili čtvrtí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články