Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brankář Price je připraven táhnout Kanadu

Toronto - Do branky Kanady se v utkání Světového poháru proti České republice postaví Carey Price. Opora Montrealu Canadiens chyběla ve většině zápasů uplynulého ročníku NHL, nyní je ale Price připraven odchytat vrcholný turnaj a dotáhnout hráče Javorových listů k očekávanému triumfu na Světovém poháru.

Carey Price
zdroj: AP autor: Sean Kilpatrick

"Cítím se dobře. Z toho, jak se vše zlepšuje, mám dobrý pocit. Na konci posledního zápasu to bylo mnohem lepší než na začátku," řekl Price, který odchytal dvě ze tří přípravných utkání před turnajem.

Devětadvacetiletý Price, který Javorové listy dovedl k triumfu na olympijských hrách v Soči, si na začátku minulého ročníku kanadsko-americké soutěže poranil pravé koleno a musel na operaci. Za Canadiens tak odchytal jen dvanáct zápasů a i kvůli jeho absenci zažil slavný kanadský klub tristní sezonu.

Řadu měsíců se spekulovalo, zda bude očekávaná jednička Kanady připravena na Světový pohár a Price i vedení reprezentace opakovali, že bude fit. A podle všeho to tak také je.

V prvním přípravném zápase proti USA Price dostat tři góly z 24 střel a Kanada prohrála 2:4, v generálce proti Rusku již 24 úspěšnými zákroky pomohl týmu k výhře 3:2 v prodloužení. "Už jsem trochu zapomínal, jaký je program dne při zápase. Rád bych se rychle dostal do své rutiny. Bylo by hezké, kdybych si to mohl několikrát zažít," řekl nejužitečnější hráč sezony 2014/15 a vítěz Vezina Trophy.

Juniorský mistr světa z roku 2007 však přiznal, že tempo přípravných utkání na Světovém poháru bylo vysoké. "Bylo to mnohem intenzivnější než první přípravné zápasy před NHL. Hra byla rychlejší. Nebyli tam junioři a všichni se snažili předvést. Pro brankáře to je trochu něco jiného. Není tam moc času a prostoru. Myslím ale, že kluci odehráli všechny zápasy dobře," dodal Price.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články