Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Souboj těžkých vah. Lídr z Plzně vyzve obhájce z Brna. Vítkovice hostí Hradec

Hned dva atraktivní souboje celků z čela tabulky nabídne 24. kolo extraligy. Vedoucí Plzeň na domácím ledě vyzve obhájce titulu z Brna. Podobně jako Škoda bude delší vítěznou sérii hájit i druhý Hradec Králové, jenž se představí na ledě Vítkovic. Pětizápasovou šňůru porážek se pokusí ukončit Chomutov, který přivítá Třinec. Přímý přenos utkání Vítkovice – Hradec Králové včetně předzápasového studia sledujte na ČT sport nebo na webu ctsport.cz. od 17:00.

Utkání Plzeň - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Plzeň už podruhé v sezoně vyhrála šest utkání za sebou. Sérii prodloužila i přesto, že v neděli s Ostravany prohrávala po dvou třetinách 0:2. "Tuhle vnitřní sílu jsme si chtěli vybudovat a jsem za ni hrozně rád. Nemůžeme vyhrávat jen o hodně gólů. Důležité je umět otočit nepříznivý vývoj," uvedl ofenzivní tahoun Západočechů Milan Gulaš po výhře 4:3 v samostatných nájezdech.

"Pořád jsme ale pokorní. Před sezonou bychom současným získaným bodům nevěřili. Vážíme si toho a nevidím důvod, proč bychom z téhle cesty tvrdé práce ustupovali. Sám se na zápas hrozně těším. Mám tam plno kamarádů ze stejného ročníku. Proto beru zápas s Kometou hodně prestižně a nepustím v něm kostičku," ujistil s úsměvem Gulaš. S týmem pokračuje i po skončení měsíční zkoušky obránce Jakub Kindl.

Kometa v posledních třech zápasech získala pouze bod. Obhájce titulu se propadl na čtvrté místo a na lídra ztrácí sedm bodů. "V posledních zápasech nás trápí špatná produktivita, na branky se moc nadřeme. Kromě toho doplácíme na některá zbytečná vyloučení, na která jsme například doplatili prohrou v Liberci. Věřím, že špatnou sérii v Plzni konečně zlomíme," řekl asistent trenéra Komety Petr Haken.

Vítkovice mají v této sezoně větší problémy s domácími zápasy. Z posledních šesti duelů v Ostravě čtyři prohrály a změnit se to pokusí proti Hradci, se kterým jim to ale doma také příliš nejde. Z minulých čtyř utkání na vlastním ledě Vítkovice jen jedno vyhrály.

Sestřihy zápasů 23. kola:

"Už před sezonou jsem vnímal Hradec jako jednoho z největších favoritů na titul, to se také v průběhu sezony potvrzuje. Vše u nich začíná výborným brankářem, ale celkově mají výborně organizovanou hru a skvěle zvládnutou defenzivní stránku  to ale neznamená, že hrají nějak pasivně," řekl o soupeři vítkovický kouč Jakub Petr. Postrádá Urbance, Deje a Tybora.

Hradec Králové zvítězil čtyřikrát za sebou. "Máme náročný program, ale měli jsme spoustu času na přípravu. Vím, že domácí hrají dobře. Uvidíme, co nám o nich řeknou trenéři. Já doufám, že zase uspějeme a přidáme další výhru," přál si útočník Michal Dragoun.

Chomutov sice v neděli srdnatě zabojoval právě v Hradci Králové, kde dohnal dvoubrankové manko, přesto opět prohrál. Rozhodující gól inkasoval v prodloužení. "Klukům nemáme co vytknout; hráli týmově s obrovským nasazením. Myslím, že nám tenhle výkon může pomoci i do zápasu s Třincem," věřil asistent trenéra Jan Šťastný.

TABULKA EXTRALIGY (//sport/tabulky/133142-tabulka-hokejove-extraligy/)

Třinec i před šestým venkovním utkáním po sobě zápolí s rozsáhlou marodkou klíčových hráčů. Ve stavu zdravotní neschopnosti jsou Petružálek, Adamský, Dravecký, Svačina, Roth, Krajíček, Martin Růžička a Hrňa, ke kterým navíc po neděli přibyl i další zraněný Bartko.

"Je možné, že někdo z nich na poslední chvíli bude schopen nastoupit, ale je to všechno s velkým otazníkem. Sestava bude znovu kombinovaná," řekl třinecký kouč Václav Varaďa, jehož výběr po utkání na Spartě setrval v Praze a odtud se přesune do Chomutova. S Piráty už Oceláři nedokázali v normální době zvítězit už osm utkání.

Třinácté Pardubice přivítají jedenáctý Litvínov. Oba týmy od sebe dělí pouze dvoubodová mezera. "Když se podíváme na výsledky Litvínova, dokázal z posledních jedenácti utkání osmkrát zvítězit, to o lecčems svědčí. Jeho největší zbraní je brankář Petrásek. Drží tým ve všech zápasech, z toho vyplývá, že pracuje dobře i obrana," podotkl pardubický kouč Miloš Holaň.

Litvínov v neděli skvěle zvládl klání proti poslední Jihlavě (3:0) a potřetí za sebou neztratil ani bod. "Je super, že se nám povedla série, ale musíme v tom pokračovat. Konečně nám to tam padá, ale šancí máme daleko více, takže musíme ještě zlepšit produktivitu. Přijde mi, že jsme sebevědomější. Z kluků to spadlo, tak snad to tak půjde i nadále," řekl útočník Richard Nejezchleb.

O třetí výhru za sebou, což odpovídá dosavadnímu maximu sezony v podání Pražanů, bude bojovat Sparta se Zlínem. Završí tak třízápasovou domácí sérii, z níž má zatím na kontě pět bodů.

"Bude to asi podobné jako teď poslední zápasy s Olomoucí a Třincem. Čeká nás houževnatý soupeř s dobrou defenzivou, i když naposledy dostali 'šestku' od Mladé Boleslavi. O to těžší to ale bývá proti soupeři, který dostane takovou facku, protože hráči dostanou vynadáno a pak bývají mnohem obezřetnější. My do toho budeme bušit a potřebovali bychom dát víc než jeden dva góly, abychom více odskočili," přál si trenér Jaroslav Nedvěd.

Berani se potýkají s výsledkovou krizí. V posledních čtyřech kolech nebodovali. Přitom hráli třikrát doma. Jejich mizérii dokresluje i skóre z těchto čtyř duelů 4:17. "Nemůžeme věšet hlavy. Musíme se odrazit od naší hry, která navzdory prohrám nebyla špatná. Extraliga je vyrovnaná, pokusíme se získat body v nadcházejících dvou zápasech na Spartě a v Plzni. Hrát se dá s každým. Na umístění v tabulce se nedíváme," poznamenal kapitán Beranů Ondřej Veselý.

Jihlava se po dvou utkáních bez bodového zisku ocitla na posledním místě tabulky a teď ji čeká Liberec. "Máme stále špatnou produktivitu. I když si vypracujeme střelecké šance, tak góly nedáváme. K tomu musíme připočíst naše individuální chyby. Pokusíme se poslední prohry napravit," uvedl trenér Jihlavy Petr Vlk. Postrádá zraněného útočníka Michala Hlinku. 

Liberec vyhrál čtyři utkání z posledních pěti a může si upevnit pozici v první desítce. "Tabulka je našlapaná, i ostatní týmy jsou však pod tlakem, tedy v podobné situaci jako my. Musíme pořád makat na doraz a nekoukat se kolem sebe. Pokud však budeme hrát jako s Brnem nebo proti Spartě, měli bychom jít určitě nahoru. Je třeba se soustředit na detaily a dělat, co si řekneme v kabině," prohlásil útočník Marek Kvapil.

Mladá Boleslav skvěle odstartovala pod novým koučem Vladimírem Kýhosem. Zkušený trenér by rád navázal na výhru 6:1 ze Zlína i při své domácí premiéře proti Olomouci. Ale Kohouti mají formu a jen v jediném z uplynulých devíti kol nesebrali z ledu ani bod. I přes páteční penaltovou prohru na Spartě zůstávají těsně za pátými Vítkovicemi. S Mladou Boleslaví ale třikrát v řadě prohráli a narazí na tým, který dostal impulz čerstvou výměnou trenérů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články