Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Souboj neporažených v NHL ovládl jasně Washington

Washington - Hokejisté Washingtonu s brankářem Tomášem Vokounem zůstávají v NHL jediným neporaženým týmem v sezoně. Očekávaný souboj s Detroitem, který dosud rovněž nepoznal hořkost porážky, proměnili v jednoznačnou záležitost a rozstříleli Red Wings 7:1. Lví podíl na vysokém vítězství měl obránce Mike Green, který vstřelil dva góly a na další dva přihrál. Druhou hvězdou zápasu byl vyhlášen Tomáš Vokoun, který zneškodnil 32 střel a dovedl Capitals k sedmé výhře v řadě. Sám Vokoun má na kontě šest vítězství, první duel sezony vychytal jeho momentálně zraněný český parťák Michal Neuvirth.

Brankář Detroitu Conklin inkasuje
zdroj: AP autor: Ann Heisenfelt

Kanonádu odstartoval Green povedenou ranou v přesilové hře šest minut před koncem první třetiny, o minutu později zvýšil na 2:0 Marcus Johansson a v 25. minutě přidal třetí branku opět v přesilové hře Green. Niklas Kronwall sice v polovině utkání rovněž v početní výhodě snížil, osm sekund před koncem druhé třetiny však po zaváhání brankáře Tye Conklina vrátil domácím tříbrankový náskok Mathieu Perreault a třetí třetinu pak Capitals proměnili v exhibici.

Mathieu Perreault oslavuje svůj gól
zdroj: AP autor: Ann Heisenfelt

Celkem se do statistiky zápasu zapsalo čtrnáct hráčů Washingtonu. "To jenom dokazuje naši velkou sílu, kdokoliv může dát gól," řekl Perreault. "Pro všechny jsme díky tomu velmi těžkým soupeřem. Porazit je může každá z našich čtyř formací. Všechno nám opravdu klape," pochvaloval si. I když to na první pohled nevypadá, velkou zásluhu na triumfu měl i Vokoun, který tým ještě za nerozhodnutého stavu několikrát podržel. "Upřímně, párkrát jsem měl štěstí," řekl skromně český gólman. "Detroit má velmi dobrý tým, s vynikajícími bruslaři, kteří umí v pravý čas vyvinout tlak. Byl to mnohem vyrovnanější zápas, než jak vypadá skóre," dodal.

Trenér poražených Mike Babcock označil výkon brankářů za jeden z rozhodujících faktorů. "Vokoun předvedl několik skvělých zákroků a spoluhráčům hodně pomohl, zatímco náš gólman neměl svůj den," řekl na adresu Conklina, jenž inkasoval sedm gólů z 25 střel. "Zápas rozhodli brankáři," připojil Babcockův protějšek Bruce Boudreau. "Výsledek 7:1 určitě neodpovídá dění na ledě. Prvních deset minut jsem jen stál na střídačce a říkal si, jak skvělý má Detroit tým," doplnil kouč Capitals.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články