Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Sobotka se do NHL zatím nevrátí, i další sezonu bude muset hrát za Omsk

Omsk – Přání Vladimíra Sobotky vrátit se do NHL zůstane nevyslyšeno. Český reprezentant, jenž měl v zámoří opět obléknout dres St. Louis Blues bude nadále pokračovat v Kontinentální lize v dresu Omsku. Vedení Avangardu oznámilo, že útočník se ve středu připojí k týmu, což potvrdil i hráčův zástupce Pavel Maršoun.

"Situace se vyvíjí přesně tak, jak jsme očekávali. Sobotka má s Omskem platnou smlouvu na další rok a zástupci KHL s NHL podepsali memorandum o respektování smluv," uvedl prezident klubu Vladimír Šalajev s tím, že elitní centr zůstal v létě v Česku jen proto, aby se vyléčil po operaci zad a následně plnil reprezentační povinnosti na Světovém poháru.

Devětadvacetiletý Sobotka přišel do Omsku v roce 2014 a podepsal tříletou smlouvu. Podle některých zpráv měla být její součástí možnost, že se může každý rok rozhodnout pro návrat do NHL, což však není pravda. Proto nyní i přesto, že vedení St. Louis mělo o jeho služby zájem a dohodlo se s ním na podmínkách další spolupráce, bude hrát v KHL.

"Řeší se to už pět měsíců a pořád je to padesát na padesát. Snažíme se nějak domluvit," uvedl Sobotka na začátku září, kdy se sešla reprezentace před SP. Už tehdy ale řekl, že si dovede představit obě možnosti - že se vrátí po dvou letech do NHL i že bude pokračovat v KHL.

"Jaké mám přání? Nemůžu říct, protože jsem něčím vázaný," poukázal Sobotka na platnou smlouvu v Rusku. Zároveň účastník světových šampionátů v letech 2014 a 2015 ocenil, že jej sibiřský klub nechal v létě se připravovat doma a hlavně mu dal čas na doléčení.

V Omsku, který se ziskem 29 bodů ze čtrnácti zápasů vede tabulku Východní konference KHL, věří, že Sobotka ještě zvýší sílu týmu. "Hráč jeho kvalit nám pomůže naplnit naše ambice," podotkl Šalajev. Třebíčský rodák by teoreticky k prvnímu zápasu v sezoně za Avangard mohl nastoupit ve čtvrtek, kdy se Omsk doma utká s Ufou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články