Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sobotka načal obrat St. Louis v duelu s obhájcem titulu

New York - Český hokejista Vladimír Sobotka odstartoval gólem v úterním utkání NHL obrat St. Louis, které porazilo obhájce Stanleyova poháru Chicago 3:1. Třiadvacetiletý útočník, jenž vyrovnal v prostřední části na 1:1 tvrdou ranou od levého hrazení, byl vyhlášen první hvězdou zápasu. St. Louis si připsalo čtvrtou výhru po sobě. Během této série Sobotka vždy bodoval, když zaznamenal dvě trefy a tři přihrávky.

Pittsburský útočník Sidney Crosby prodloužil nejdelší bodovou sérii v NHL od sezony 1992/93. Suverénní lídr soutěže produktivity bodoval ve 25. utkání v řadě, když v zápase s Atlantou vylepšil své statistiky o další dvě branky a dvě asistence a byl hlavním strůjcem výhry 6:3. Všech šest branek inkasoval český gólman Ondřej Pavelec, který s Penguins prohrál i sedmý zápas v kariéře.

Další český gólman Michal Neuvirth do hry nezasáhl. Trenér Washingtonu Bruce Boudreau nominoval Semjona Varlamova a ruský brankář dovedl tým k výhře 3:0 nad Montrealem. Pro hokejisty Capitals to byla malá satisfakce za loňské play-off, do kterého vstupovali jako nejlepší tým soutěže, ale Canadiens je už v prvním kole vyřadili.

Mnoho společného měly zápasy Toronta s Carolinou a Tampy Bay s Bostonem, které skončily vítězstvím hostů 4:3. Domácí vždy vyrovnali jednogólovou ztrátu i s přispěním dvou asistencí českých obránců. Za Toronto zaznamenal dvě přihrávky Tomáš Kaberle, v dresu Tampy Bay zase Pavel Kubina. Soupeři ale dokázali reagovat a poslední úder si schovali do závěrečných minut.



Uzdravený útočník Aleš Hemský, který chyběl Edmontonu v předchozích deseti utkáních kvůli problémům s třísly, si připsal asistenci u úvodní branky zápasu s Buffalem. V dalším průběhu ale byli efektivnější hosté, kteří zvítězili 4:2. Poprvé se v NHL mezi střelce zapsal obránce Mike Weber, který se gólově prosadil dokonce dvakrát. Brankář Ryan Miller zaznamenal 200. výhru v soutěži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články