Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sobotka asistoval u dvou gólů St. Louis a na závěr se popral

New York - Útočník Vladimír Sobotka zaznamenal ve středečním utkání NHL dvě asistence, přesto se St. Louis prohrál na ledě Anaheimu 4:7. V obou případech se po přihrávkách českého hokejisty prosadil David Backes. Drama však nepřipustil Bobby Ryan, který na začátku třetí třetiny zkompletoval hattrick a navíc si připsal asistenci u páté branky týmu. Skóre postupně Ducks navýšili až na 7:2, hosté alespoň na konci utkání dvěma zásahy zkorigovali výsledek. Jednoznačný stav zápasu vyústil v závěru v sérii bitek a do jedné z nich se zapojil i Sobotka, který se porval s Mattem Beleskeym. Český útočník v bitce prohrál, inkasoval pár úderů a nakonec ho soupeř povalil na led.

Ryan dal tři góly v jednom utkání potřetí v kariéře, ale poprvé doma. "Je to něco mimořádného, protože za hattrick venku vás neodmění čepicemi na ledě," konstatoval hráč, který je při absenci Ryana Getzlafa velkou oporou ofenzivy Anaheimu. V posledních třech zápasech skóroval šestkrát.

Hokejisté Pittsburghu konečně vyhráli i bez kapitána Sidneyho Crosbyho, který vynechal čtvrté utkání v řadě kvůli otřesu mozku. Penguins uspěli v Montrealu zásluhou efektivních přesilových her, v nichž čtyřmi góly otočili stav z 1:2 na konečných 5:2. Třemi body se pod výhru podepsali Jordan Staal, Alex Goligoski a Kris Letang. V dresu poražených se jednou trefil Tomáš Plekanec, který se v tabulce českých kanonýrů vyrovnal se třinácti zásahy Milanu Hejdukovi.

V přímém souboji o vedení v Jihovýchodní divizi porazili hokejisté Tampy Bay doma Washington 3:0. Brankář Dwayne Roloson, jehož Tampa Bay získala z New Yorku Islanders na Nový rok, zastavil 23 střel a ve čtvrtém startu v novém působišti si připsal druhou nulu.

Tampa Bay, která v předchozích třech letech chyběla v play-off, je po polovině sezony v příjemné situaci: zvítězila v sedmi z posledních deseti zápasech a vede divizi o dva body před Washingtonem. "Musíme zůstat pokorní. Dnešní vítězství nás těší, ale už v pátek hrajeme znovu a po něm bude tenhle zápas zapomenut," řekl autor jedné branky Sean Bergenheim.

Druhé čisté konto za sebou vychytal chicagský brankář Corey Crawford. Šestadvacetiletý nováček zaznamenal 24 úspěšných zákroků a dovedl úřadující šampiony k výhře 4:0 nad Coloradem. "Zlepšuje se každým dnem. Poznává soutěž, učí se a s obránci si rozumí čím dál více," pochválil Crawforda trenér Joel Quenneville. Obhájce titulu nasměrovala k úspěchu osmá minuta, v níž se gólově prosadili Troy Brouwer a Dave Bolland. Na ně navázali v dalším průběhu Fernando Pisani a Jack Skille a Chicago zdolalo Colorado v letošní sezoně až na čtvrtý pokus.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články