Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Snad naše špatná série proti Spartě skončí, přeje si Kašík

Praha - Libor Kašík je v této sezoně jediným brankářem, který dokázal proti Spartě udržet čisté konto. Ve čtvrtfinále play-off se mu to podařilo již podruhé v aktuálním ročníku a Zlín i díky tomu srovnal stav série na 1:1. Navíc Berani vůbec poprvé v historii vyřazovacích bojů vyhráli na ledě Pražanů.

Libor Kašík
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"V sezoně jsem neměl moc nul, jen tři. Je pěkné, že proti Spartě se mi to podařilo dvakrát. Play-off se ale hraje na čtyři zápasy a tohle je teprve krok," řekl Kašík po zápase, ve kterém si připsal 32 úspěšných zákroků.

Sparta byla v základní části nejproduktivnějším týmem, soupeřům nastřílela 200 gólů a jen dvakrát vyšla naprázdno. Nyní a v prosinci ve Zlíně, kde prohrála shodou okolností také 0:4. "To slyším teď poprvé a je to super. Víme, že v základní části dali nejvíce gólů, a o to více to potěší. Nic to ale neznamená. Jsem rád, že jsme uhráli bod a je to 1:1," uvedl třiadvacetiletý gólman. Netušil ani to, že před Zlínem v O2 areně dokázala v normální hrací době vyhrát jen Plzeň.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Zlín

Stejnou radost měl i z toho, že Zlín v historicky sedmé sérii play-off proti Spartě poprvé vyhrál na jejím ledě. "Je to neuvěřitelné pro celé PSG Zlín. Stav série 1:1 je alespoň motivace pro nás do dalších zápasů," uvedl Kašík. Zároveň ale brzdil euforii. "Že bych po jednom zápase myslel na to, že už postoupíme, to vůbec. Sparta je skvělý tým a my jsme jim to minimálně ztížili," podotkl. "Každá série jednou končí a doufám, že tahle špatná, kterou máme proti Spartě, taky jednou skončí," přál si Kašík.

Zatímco v prvním zápase čtvrtfinále se Sparta nasměrovala k výhře už v první třetině, tentokrát byl stav po 20 minutách 0:0. "Nemyslím si, že jsme Spartu přehráli, ale šli jsme do toho trochu poctivěji než ve středu. Hned od začátku jsme hráli poctivě zezadu a čekali na chyby. Jsem rád, že jsem udržel čisté konto v první třetině a že jsme s klukama uhlídali stav 0:0. Ve druhé jsme těžili z chyb, které udělala Sparta, a naštěstí jsme je proměnili," řekl Kašík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články