Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Snad mě dnešní vítězství nakopne, přeje si Vlasák

Plzeň - V pravý čas přišlo probuzení ostříleného plzeňského technika Tomáše Vlasáka. Osmatřicetiletý útočník, který byl díky 52 bodům třetím nejproduktivnějším hráčem Indiánů v základní části, se až do dnešní klíčové sedmé bitvy s hokejisty Litvínova bodově zcela odmlčel. Poslední čtvrtfinále mu ale vyšlo, byl hodně vidět a svůj výborný výkon podtrhl dvěma asistencemi. Naopak litvínovský František Lukeš litoval po zápase neproměněných šancí v poslední třetině utkání.

Radost hokejistů Plzně
zdroj: ČTK/Eret Petr

Vlasáka přetržení nulové série evidentně uklidnilo a potěšilo. "Zaplaťpánbůh, že to vyšlo. A vyšlo to v pravou chvíli. Snad mě to nakopne do další série," řekl Vlasák po utkání novinářům. "Začal jsem sérii šancemi, které jsem neproměnil, a pak se to trochu vezlo," připustil.

Duel na severu Čech Plzeňští zvládli, jenže další krizová chvilka přišla dnes po druhé třetině, kdy Plzeň prohrávala 2:3, přestože dvakrát vedla. "Říkali jsme si pak o pauze, že do toho vletíme, a hrozně nám pomohl ten brzký gól na 3:3. Nevím proč, ale dnes jsem prostě věřil, že to dotáhneme," prohlásil Vlasák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Litvínov

Přiznal, že Litvínov hrál uvolněněji a jeho hráči měli o něco lehčí ruce. "My jsme si to ubojovali, ale to je play-off. Byli jsme šťastnější," přiznal Vlasák, jenž se při podávání rukou zdržel u litvínovského gólmana Pavla Francouze. "Je to skvělý kluk. Řekl jsem mu, že chytal skvěle, a on mi poděkoval a popřál hodně štěstí," přiblížil.

Nyní Vlasák narazí na svůj bývalý tým Slavii. "Musíme teď trošku vypnout. Slavia byla druhá po základní části, je to strašně těžký soupeř, ale je to 50 na 50. Po vítězství se každopádně regeneruje líp než po porážkách," uvedl trojnásobný mistr světa.

Trenér Plzně Milan Razým po utkání vyzdvihl vůli svých svěřenců. "Už v Litvínově jsme měli nůž na krku, dnes znovu na těch posledních dvacet minut, takže musím před klukama smeknout. Není jednoduché v sérii neustále prohrávat a my jsme často prohrávali i v jednotlivých zápasech," uvedl Razým.

Zlom série viděl v šestém utkání na ledě Litvínova a vyrovnávací trefě Martina Straky z trestného střílení na 2:2. "Byl to důležitý okamžik, protože do té doby se naší první lajně moc nedařilo. I Martinovi ten gól hodně pomohl a přidal ještě druhý gól. Dnes to vypadalo, že se probudil i Tomáš Vlasák, podal svůj nejlepší výkon v sérii," řekl Razým.

Plzeň - Litvínov
zdroj: ČTK/Eret Petr

Lukeš: Nepovedly se nám třetí třetiny

Litvínovský František Lukeš po sedmém utkání litoval hlavně nepovedených posledních třetin v posledních utkáních. "Třetí třetiny jsme odehráli v posledních dvou utkáních blbě. Dneska jsme ale měli za stavu 3:3 dostatek šancí utkání rozhodnout v náš prospěch. Neměli jsme potřebné štěstí, naopak Plzeň ho měla a postoupila," řekl Lukeš, který přihrál na druhý gól Vervy a byl na ledě u rozhodujícího momentu celého utkání.

František Lukeš:

"Plzeňští tam vyhráli buly v útočném pásmu. Já jsem poté vůbec nestihl skočit do střely, abych ji zblokoval. To musím zvládnout, moje chyba. Potom se tam puk nějak odrazil Francíkovi (Francouzovi) mezi nohy. Bylo to o štěstí a to tým potřebuje k tomu, aby takovéhle důležité utkání play-off zvládnul."

Nepříliš slibné předsezonní prognózy pasovaly litvínovský tým do bojů o udržení v extralize. Svěřenci kouče Vladimíra Jeřábka však dokázali bezproblémovým přímým postupem z šestého místa do play-off zapomenout na minulý neúspěšný ročník.

"Hráli jsme výborně v celém ročníku, a co říkají novináři, nás vůbec nezajímalo. Šli jsme zápas od zápasu a dotáhli jsme to až do čtvrtfinále. Až opadne zklamání z dnešního vyřazení, tak se můžeme ohlédnout za sezonou jako za úspěchem," zhodnotil sezonu druhý nejproduktivnější hráč Severočechů po základní části.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články