Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Smutný Veselý: Vstřelil hattrick, na výhru Zlína to přesto nestačilo

Ostrava - Čistý hattrick zlínského hokejového útočníka Ondřeje Veselého ve čtvrtek v Ostravě příliš nerozradostnil. Pětatřicetiletý hráč jím totiž nedokázal v třetím čtvrtfinálovém utkání play-off extraligy odvrátit prohru 3:4 na vítkovickém ledě.

Ondřej Veselý střílí gól
zdroj: ČT sport autor: Petr Sznapka

Zlín prožíval čtyřicet minut báječný hokejový večer. Tři přihrávky Čajánka, tři rány Veselého, vedení 3:0. Před startem poslední třetiny se zdálo, že hosté jsou na nejlepší cestě k třetímu vítězství a mečbolu v sérii.

"Oni pak ale začali hrát úplně jinak, ani jim nic jiného nezbývalo. Začali nás napadat třemi hráči, zjednodušili hru. Škoda je, že jsme inkasovali hned ve druhé minutě třetí třetiny. To je nakoplo. Byli jsme pak u všeho později, začali jsme faulovat a z toho byly další góly," vysvětloval po utkání Veselý novinářům důvody nečekaného kolapsu jeho mužstva.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Zlín

I když jeho osobní statistiky ozdobil klasický hattrick, pro Veselého to žádný důvod ke spokojenosti nebyl. "To v play-off neplatí. Tady je podstatné, kdo vyhraje. Je jedno, kdo dá góly, my potřebujeme vyhrát a postoupit," řekl Veselý, který v základní části nastřílel deset gólů a v play-off na první trefu teprve čekal. Veselý odmítl, že by v kabině po druhém dějství a za třígólového vedení zavládlo uspokojení.

"Říkali jsme si, že musíme hrát pořád zodpovědně. Ale Vítkovice k tomu přistoupily trochu jinak. Začali do nás chodit třemi hráči a měli jsme s tím problém. I za stavu 3:1 a 3:2 jsme ještě měli nějaké šance, ale bohužel je nevyužili," řekl jediný zlínský střelec čtvrtečního večera.

Ondřej Roman, útočník Vítkovic

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články