Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Smoleňák: Neříkám, že musíme řezat, ale nesmíme být za otloukánky

Praha – Jako kapitán dovedl české hokejisty ke čtvrtečnímu vítězství 3:0 nad Ruskem a s nasazením a touhou po vítězství půjde i do sobotní odvety. Radek Smoleňák nepatří k velkým technikům, jeho hlavními zbraněmi jsou síla a důraz. V prvním utkání se dostal do řady menších šarvátek s hráči sborné a přitvrdit plánuje i v sobotu.

Radek Smoleňák
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

"Víme, že Rusové se nechají snadno rozhodit, ale já takhle prostě hraju, nabudí mě to. Kolikrát je to i dobré, protože se soupeř soustředí na mě a kluci pak mají klid a víc prostoru," řekl Smoleňák po tréninku. "Jít do brány je moje práce. Jsem velký, mám sto kilo, takže to nemůže dělat malinký Dominik Simon. Prostě se nezměním, budu to dělat dál," pousmál se hráč švédského MODO, který má za sebou angažmá v zámoří, ve Finsku i v Rusku.  

Smoleňák si dobře uvědomuje, že hraje na hranici pravidel a nesmí faulovat. "Stačí nebýt úplně blbej," smál se kladenský odchovanec. "Když jsem před bránou a někdo mě sekne, vrátím mu to. Musíte se postavit a držet při sobě, jako třeba ve čtvrtek Rosťa (Klesla)," doplnil a poukázal na situaci ze závěru zápasu, kdy jej zezadu atakoval Jevgenij Timkin a Klesla se s ním následně popral.

"To je frajer, který má spoustu odehráno a postaví se za spoluhráče. Přesně tyhle věci potřebujeme a do dalších zápasů nám to pomůže. Nemůžeme mít dvanáct útočníků, kteří chtějí něco vymýšlet. Občas je potřeba přitvrdit," uvedl Smoleňák.

Navíc důrazem znepříjemňuje hru soupeři. "Neříkám, že se musíme řezat, ale gólmana si musíme chránit, nesmíme být za otloukánky. Hokej se mění a někdo musí dělat i věci, které nejsou úplně populární a kolikrát bolí," řekl. S ohledem na závěr čtvrtečního utkání, které Češi vyhráli 3:0, Smoleňák předpokládá, že i druhý duel bude vyhecovaný. "Všichni víme, jak to s Rusy máme. Oni přijeli se šikovnými kluky, kteří se budou chtít trenérovi ukázat. Rozhodně to nezabalí. Navíc má být plný barák, takže se všichni těšíme. Doufám, že zase vyhrajeme," řekl Smoleňák.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články