Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Šmíd: Jiná varianta než Liberec nebyla. Jsem vděčný za druhou šanci

Liberec – V libereckém dresu si svojí obnovenou premiéru prožívá Ladislav Šmíd. Zatím jen v tréninku, do kterého se zapojil po roční hrací pauze způsobené zraněním. Klubu poděkoval za druhou šanci, o jiném působišti prý ani neuvažoval.

Ladislav Šmíd
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Šmídův příchod zveřejnil Liberec před dvěma týdny, v sobotu přicestoval. "Jsem samozřejmě rád, že se vracím domů. Mám tady rodinu, spoustu přátel a hodně kluků tady znám, i když se kabina hodně obměnila," řekl Šmíd, který soutěžní zápas hrál naposledy v únoru 2016 v dresu Calgary.

"Měl jsem dvě operace krku. Snažil jsem se vrátit do zápasů asi trošku dřív, než jsem měl," vracel se ke svým potížím. "Proto jsme se rozhodli s doktory a týmem, že si celý rok odpočinu. Teď jsem dostal od doktorů zelenou, že jsem v pořádku a můžu hrát, tak to zkusím."

Šmídovi v NHL skončí po této sezoně čtyřletý kontrakt na celkem 14 milionů dolarů a musel se v posledních měsících vyrovnávat s absencí na ledě. "Bylo to hodně depresí. Tým mi ale dovolil skautovat a dělat trošku hráčský rozvoj, takže jsem cestoval a neseděl jen na zadku doma," ocenil, že jej Flames zapojili do dění.

Po Vánocích začal cítit, že by mohl pokračovat v kariéře alespoň v Evropě. "Zaplatil jsem si trenéra i led, začal jsem třikrát, čtyřikrát týdně a říkal jsem si, že se necítím vůbec špatně a že by bylo dobré, když dostanu zelenou od doktorů, to ještě zkusit. To se stalo a jsem tady," usmíval se Šmíd.

S Libercem se dohodl na dvouleté smlouvě a moc velké naděje na návrat do nejlepší soutěže světa nevidí. "Úplně dveře nezavírám, ale týmy se omlazují a s tím mým zdravím bych nechtěl až tolik riskovat. Myslím, že extraliga je hodně kvalitní, také něco dlužím Liberci, že mě vychoval a chtěl bych mu to vrátit," podotkl Šmíd.

K návratu si vybral mateřský klub a jiné varianty nezvažoval. "Přes rok jsem nehrál zápas, takže jsem rád, že mi Liberec umožnil druhou šanci. Jsem rád, že jsem se tady dohodnul a ani jsem nic jiného nehledal," řekl. "Dlouho jsem nehrál, ale doufám, že se do toho dostanu. Myslím si, že jsem hokej nezapomněl. Chci být jeden z lídrů a týmu pomoci."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články