Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Slovinský bek Gregorc: Česko už je můj druhý domov

Paříž - Velmi pikantní náboj bude mít pro slovinského obránce Blaže Gregorce zápas proti české reprezentaci. Rodák z Jesenice totiž už čtyři roky působí v extralize. Momentálně hájí barvy hradeckého Mountfieldu, kde bude hrát i příští sezonu. Přiznává, že bude vzájemný duel prožívat více než ostatní, a doufá, že se balkánská země udrží mezi elitou. Přímý přenos utkání Česko - Slovinsko sledujte od 15:45 na ČT sport a webu ctsport.cz.    

Blaž Gregorc v souboji se Sebastianem Ahem z Finska
zdroj: LEHTIKUVA autor: Vesa Moilanen

"Česko už je můj druhý domov, takže tam víc emocí stoprocentně bude," řekl Gregorc, který před loňským příchodem do Hradce Králové oblékal tři roky dres sousedních Pardubic.

Slovinsko na mistrovství světa zatím získalo jen bod za porážku po nájezdech se Švýcarskem. V dalších třech kláních padlo, naposledy ve středu s Finskem. Ještě v polovině třetí třetiny byl stav nerozhodný 2:2, ale nakonec triumfovali favorizovaní Seveřané poměrem 5:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Finsko - Slovinsko

"Je velká škoda, že to nevyšlo. Až do té 50. minuty jsme byli pořád hrozně blízko, mohli jsme Finy dostat aspoň do prodloužení. Ale pak jsme dvakrát rychle inkasovali. Nic se neděje, máme ještě tři zápasy a tam musíme bodovat," uvedl sedmadvacetiletý bek.

Hlavním cílem Slovinska je záchrana. V posledních letech pravidelně sestupuje a následně postupuje. "Každý zápas je důležitý, i ten s Českem. Bitva o všechno však asi bude v sobotu proti Bělorusku. Jestli se chceme udržet, musíme vyhrát," zakončil Gregorc.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články