Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Slovenští hokejisté rozstříleli Kazachstán a čeká je čtvrtfinále

Slovenští hokejisté mají jistý postup do čtvrtfinále MS hráčů do 20 let. Rozhodlo o tom jejich jasné vítězství 11:2 nad Kazachstánem. Slováky čekají v play-off soupeři z Kanady či Ruska.

Utkání Kazachstán – Slovensko
zdroj: ČTK/AP autor: Jonathan Hayward

Slováci byli stejně jako nováček Kazachstán bez bodu, ale o vítězi bylo brzy jasno. Už po 32 vteřinách vedli díky trefám Adama Lišky a Adama Ružičky o dvě branky a v 15. minutě svítil na ukazateli skóre stav 6:0. Hattrickem se na kanonádě podílel útočník Andrej Kollár a tři body za dvě trefy a jednu asistenci nasbíral také Ružička.

Rusko sice se Švýcarskem prohrávalo 0:2 a 1:3, ale zápas otočilo a stejně jako Kanada zůstává na turnaji bez ztráty bodu. "Byl to zajímavý zápas. Nepovedl se nám začátek, ale o přestávce jsme si řekli, že musíme hrát jako tým a zjednodušit hru. Nakonec jsme byli šťastní my," řekl ruský útočník Dmitrij Samorukov.

Právě Samorukov byl v závěru druhé třetiny u málo vídané situace. Během samostatného úniku Marca Lehmanna švýcarského hráče dvakrát fauloval hokejkou a rozhodčí nařídil dvě trestná střílení. Lehmann, který předtím dal už dva góly, ale neuspěl a šanci změnit nerozhodný stav 3:3 následně nevyužil ani Phillip Kurashev při druhé penaltě.

Díky porážce Švýcarska má česká reprezentace šanci na posun ze čtvrtého na třetí místo ve skupině A. Potřebuje k tomu porazit Dánsko. K obsazení posledního volného místa ve čtvrtfinále stačí svěřencům trenéra Václava Varadi i bod.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Kanadě:

Skupina A (Vancouver):

Švýcarsko - Rusko 4:7 (2:1, 1:2, 1:4)

Branky a nahrávky: 1. Lehmann (Tanner, Leuenberger), 10. Nussbaumer (Brüschweiler, Moser), 26. Lehmann (Leuenberger), 48. Brüschweiler (Nussbaumer, Aebischer) - 15. Marčenko (Podkolzin, Alexejev), 27. Samorukov, 32. Denisenko (Kravcov, Samorukov), 43. Slepec, 47. Alexejev (Romanov, Šaškov), 52. Šen (Šaškov, Olšanskij), 53. Kravcov (Denisenko, K. Kostin). Rozhodčí: Heikkinen (Fin.), Sidorenko (Běl.) - Šefčík (SR), Yletyinen (Švéd.) Vyloučení: 3:2, navíc Muranov (Rus.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 13 724.

Skupina B (Victoria):

Kazachstán - Slovensko 2:11 (0:6, 1:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 31. Gatijatov (Samat Danijar, Orechov), 47. Gatijatov (Muratov, Samat Danijar) - 1. Liška (Hrehorčák, Miloš Roman), 1. A. Ružička (Pospíšil, Korenčík), 6. A. Ružička (Korenčík, Krivošík), 9. Kollár (Kelemen), 12. Krivošík (A. Ružička), 15. Dlugoš (Baláž, Regenda), 23. Kollár, 28. Miloš Roman (Hrehorčák, Liška), 34. Regenda (Demo), 55. Dlugoš (Baláž, Regenda), 60. Kollár (Kelemen, Demo). Rozhodčí: Pražák (ČR), Romasko (Rus.)- Harrington (Kan.), Šišlo (Rus.). Vyloučení: 5:7. Využití: 2:2. Diváci: 5685.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články