Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Slovenský hokejista ubodal rozhodčího

Prešov - Hokejista mistrovských Košic Ladislav Ščurko se přiznal k tomu, že loni v lednu zavraždil hokejového rozhodčího Marka Liptaje z Popradu. Novináře o tom dnes informovali zástupci slovenské policie. Motiv činu se zatím vyšetřuje, ale podle zástupce policie jím nebyly peníze, o nichž se spekulovalo ve slovenských médiích. Hráč zřejmě vraždil v afektu.

Třiadvacetiletý hokejista byl obviněn z úkladné vraždy, za což mu hrozí patnáct až dvacet let vězení, případně doživotní trest. "Obviněný nejméně čtrnáctkrát bodl zatím neznámým předmětem svou oběť do hrudi a zad na odpočívadle u jedné z výpadovek nedaleko Košic," uvedl na tiskové konferenci Karol Korpáš z krajského policejního ředitelství v Prešově.

Šestadvacetiletý rozhodčí na místě zemřel. Ščurko ho vzápětí naložil do vlastního auta a odvezl do lesa nedaleko obce Huncovce u Kežmarku. Tam ho zahrabal a tělo bylo objeveno náhodně až loni v prosinci.

Juraj Faith (spoluhráč, kapitán HC Košice):

"Je to pro mě šok. Byl celý rok v pohodě, bezproblémový. Těžko se mi vyjadřuje k tomu, že by mohl stát za něčím takovým, jako je vražda."

Vedení košického klubu se k případu odmítlo vyjádřit. Stanovisko poskytně až po uzavření vyšetřování. V případě uznání viny hrozí Ščurkovi až dvacet let vězení.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články