Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slovensko zřejmě uspořádá hokejové MS 2019, Švýcarsko kandidaturu vzdalo

Bratislava - Hokejové mistrovství světa v roce 2019 se s největší pravděpodobností uskuteční na Slovensku. Jediný protikandidát Švýcarsko se totiž oficiálně vzdalo snahy o pořadatelství a bude se snažit získat světový šampionát v roce 2020. O pořadateli v roce 2019 se bude rozhodovat na kongresu Mezinárodní hokejové federace letos v květnu při MS v Praze.

"Těší nás, že jsme v předstihu zůstali jako jediný kandidát, ale naši úspěšnou kandidaturu musí potvrdit na kongresu IIHF v Praze ještě delegáti," řekl prezident Slovenského svazu ledního hokeje Igor Němeček. "Do kandidatury jsme vložili to nejlepší, co jsme mohli. Vypracovali jsme kvalitní prezentaci, kterou bylo potřeba odevzdat do 10. února 2015. IIHF ji měla k dispozici už před Vánocemi a nás jen těší, že to takto dopadlo."

Samostatné Slovensko uspořádalo MS dosud jen jednou - v roce 2011 se hrálo v Bratislavě a Košicích. "I když jsme zůstali jediným kandidátem a vítězství máme víceméně jisté, nic to nemění na tom, že budeme nadále pracovat na sto procent a zodpovědně připravíme všechny potřebné podklady. Chceme, aby se o mistrovství světa v roce 2019 mluvilo jako o ještě vydařenějším než v roce 2011, které mělo obrovský úspěch," dodal Němeček.

Zdroj
ČTK, www.hockeyslovakia.sk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články