Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Slovensko sestavuje tým na MS, hlásí se tři posily z NHL

Hokejisty Slovenska by mohli na blížícím se mistrovství světa v Dánsku posílit tři hráči působící v zámoří. Do přípravy týmu by se měli zapojit obránce Edmontonu Andrej Sekera a útočníci Tomáš Jurčo z Chicaga s Christiánem Jarošem, který většinu sezony strávil na farmě Ottawy v Belleville.

Hokejisté Slovenska
zdroj: Reuters autor: GRIGORY DUKOR

"Všichni by se měli k týmu připojit asi týden před koncem přípravy," uvedl generální manažer Miroslav Šatan. Naopak jisté je, že brankář Jaroslav Halák (New York Islanders) a útočníci Richard Pánik (Arizona), Marián Gáborík (Ottawa) a Marek Hrivík (Calgary) na MS hrát nebudou.

"Jarovi skončil kontrakt a jeho situace je nejasná, takže respektujeme jeho rozhodnutí. Pánikovi čekají přírůstek do rodiny, Marián Gáborík a Marek Hrivík jsou zranění," vysvětlil Šatan. Bývalý vynikající útočník je v kontaktu s dalšími hráči, jejichž kluby postoupily do play-off NHL.

"Se všemi jsme mluvili a dohodli se, že když vypadnou, tak si opět zavoláme a promluvíme si. Jde o Zdena Cháru, Tomáše Tatara, Marka Daňa a Petra Budaje. Ani jeden se nevyjádřil jednoznačně, takže je to otevřené," řekl Šatan s tím, že vedení reprezentace bude kontaktovat i hráče z AHL Petra Cehlárika, Martina Marinčina a Erika Černáka.

Slovensko nyní čekají dva zápasy v Německu a trenér Craig Ramsay do kádru nově zapojil i dva hráče z extraligového Hradce Králové  brankáře Patrika Rybára a útočníka Lukáše Cingela. V týmu je momentálně devět hráčů z české nejvyšší soutěže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články