Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slovenské hokejisty by prý mohl trénovat Říha

Bratislava - Český kouč Miloš Říha ze Spartaku Moskva patří podle listu Šport mezi kandidáty na nového trenéra slovenské hokejové reprezentace. Dalšími adepty jsou Kanaďané Andy Murray a Glen Hanlon. Slováci hledají nástupce úspěšného Jána Filce, který dovedl národní tým na olympijských hrách ve Vancouveru k historickému úspěchu v podobě čtvrtého místa. Kouč slovenských mistrů světa z roku 2002 má smlouvu do konce června, takže by měl absolvovat i světový šampionát v Německu, ale je prý možné, že ve funkci předčasně skončí.

Pro jednapadesátiletého Říhu by mohly hovořit velké zkušenosti se slovenským hokejem. Někdejší trenér Zlína, Pardubic, Karlových Varů a Sparty vyhrál se Slovanem Bratislava extraligový titul v letech 2002 a 2005. Ve Spartaku Moskva, kde trénuje už přes dva roky, vede i pět slovenských hráčů Branka Radivojeviče, Štefana Ružičku, Martina Cibáka, Ivana Baranku a Jaroslava Obšuta. 

Největší šance vystřídat Filce u mužstva má však Murray, kterému prý vedení slovenského hokeje nabídlo post prostřednictvím bývalého českého útočníka Václava Nedomanského, jenž žije v Kanadě.

Kouč Murray vedl Los Angeles i kanadský výběr

Murray, jenž ve středu oslaví 59. narozeniny, je momentálně bez angažmá. V minulosti vedl v NHL Los Angeles a St. Louis, v Evropě koučoval krátce švýcarské Lugano. S kanadskou reprezentací triumfoval na světových šampionátech v letech 1997, 2003 a 2007.   

Hanlon trénoval do loňského podzimu běloruskou reprezentaci a také účastníka KHL Dinamo Minsk. Nyní pracuje někdejší trenér Washingtonu jako skaut pro Vancouver.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články