Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Slovenská hokejová liga zažila zánik klubu uprostřed sezony, Skalica dohrála

Skalica – V nejvyšší hokejové soutěži na Slovensku skončil uprostřed sezony tým Skalice. Předposlední celek řešil vážné finanční problémy, které kulminovaly nenastoupením ke dvěma soutěžním zápasům před reprezentační pauzou. Následně vedení klubu oznámilo, že Skalica nedokončí celý ročník, automaticky tak bude vyřazena ze soutěže a její zápasy se zkontumují ve prospěch soupeřů.

Přípravné utkání Skalice v Olomouci
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Po vyloučení Skalice byl pozměněn i model baráže. Místo plánovaného souboje čtyř týmů - dvou nejhorších z extraligy a finalistů play-off první ligy - ji bude hrát jen trojice: poslední tým nejvyšší soutěže a dva zástupci první ligy. Ve hře budou dvě místa mezi elitou pro sezonu 2016/17.

"Je nám líto, že nás v průběhu sezony opouští jeden z klubů. Řády na to ale pamatují a my jsme podle nich striktně postupovali. Extraliga i klub platí nutnou daň za to, že dodržujeme pravidla, což je nevyhnutelné, abychom mohli i nadále zaručovat rozvoj a větší stabilitu ligy," uvedl ředitel soutěže Richard Lintner.

Celkové dluhy HK 36 jsou asi tři miliony eur. "Uvědomujeme si, že je to velmi citlivá situace. Je to precedens, v historii nejvyšší soutěže se něco podobného ještě nestalo," dodal Lintner. Skalica je v tabulce slovenské extraligy předposlední, horší je jen slovenská reprezentace do 20 let.

Hráči si hledají nové angažmá

Ve Skalici působila řada českých hokejistů. Hlavním trenérem týmu byl Roman Šimíček, na soupisce figurovali i brankář Michael Ďuriš, obránci Jindřich Barák, Jan Novák, Jan Polata a útočníci Pavel Brendl a Václav Rezek. Hráči si nyní hledají nové angažmá. Například Brendl bude nově hrát za Zvolen.

Skalica, patnáctitisícové město na česko-slovenské hranici, měla zástupce v nejvyšší hokejové soutěži v posledních letech pravidelně. Největšími úspěchy klubu bylo dvakrát třetí místo, v sezoně 2007/2008 dokonce Skalica hrála finále ligy, v němž prohrála s Košicemi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články