Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Slováci chválí Vůjtka za premiéru u nároďáku

Bratislava - Premiéra českého kouče Vladimíra Vůjtka na střídačce slovenské hokejové reprezentace, která pod jeho vedením vyhrála o víkendu bez ztráty bodu Německý pohár, dopadla podle slovenského tisku skvěle. Nového trenéra národního týmu nerozladily ani absence řady hokejistů, kteří se z nominace na turnaj omluvili.

Ilustrační foto

"Zkušený český kouč dokázal vytvořit skvělou partu a s podceňovaným kádrem dokázal zázrak. Slovenským fanouškům tak po dlouhé době dopřál důvod na oslavu úspěchu," napsal nejčtenější slovenský list Nový čas.

Hospodárske noviny poznamenaly, že Slováci odjížděli do Německa v roli outsidera bez 16 původně nominovaných hráčů. "Nový kouč nemluvil nahlas o svých ambicích. Jeho cílem bylo odehrát kvalitní turnaj a seznámit se s týmem. Do něj přinesl nový impulz, Slováci předvedli hru ze zajištěné obrany a vyráželi do rychlých protiútoků," uvedl list.

Deník Šport připomněl, že Slováci vyhráli tento turnaj naposledy před pěti lety. Během letošního ročníku si nejprve poradili se Spojenými státy (2:0) i domácím Německem (6:3), což jim vyneslo prvenství už před posledním zápasem se Švýcarskem, který rovněž dotáhli do vítězného konce (2:1). "První reprezentační akce se novému trenérovi Slovenska vydařila nad
očekávání. Tým, který do Německa cestoval s většinou hráčů z 'druhého sledu', překvapil snad i sám sebe." 

"Výkony slovenských hokejistů pohladili vyprahlou duši. To je nejcennější poselství z Mnichova. Vůjtek jakoby mávl kouzelnou hůlkou. Každá sestava, která vyjela na led, nechala na něm srdce," napsal deník Pravda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články