Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Šlégr: Hokej budu hrát dál

Ústí nad Labem - Hokejový obránce Jiří Šlégr chce pokračovat v kariéře, i když ho trápí vážné problémy se zády. Olympijský vítěz z Nagana odložil konec aktivní dráhy poté, co mu lékaři řekli, že při vyšetřeních neodhalili žádné známky možného ochrnutí.

Lékařské vyšetření z minulého týdne ukázalo, že Šlégrovy zdravotní problémy byly způsobeny pravděpodobně otokem tlačícím na míchu. "Je to pro mě signál, abych hokej hrál dál," vyjádřil Šlégr. 

Sedmatřicetiletý bek oznámil své rozhodnutí s tím, že by rád pomohl Litvínovu ještě v letošním play off extraligy. "Ale nevím, jestli to vyjde. Čtrnáct dní jsem netrénoval. Nejdřív musím začít s přípravou a pak se uvidí," prohlásil Šlégr. V prvních čtvrtfinálových zápasech by chtěl svůj tým alespoň podpořit z lavičky. Kdy přesně by mohl aktivně zasáhnout do bojů play off, zatím ani on neví.

Mistr světa z roku 2005 a vítěz Stanleyova poháru vyděsil fanoušky i spoluhráče 15. ledna, kdy zkolaboval během utkání přímo na ledě. Hrací plochu opustil na nosítkách a následně byl hospitalizován.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články