Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slávista Kalus nebyl v zápisu, zahrál si tři vteřiny

Brno - Pouhé tři sekundy si zahrál v předehrávce 24. kola hokejové extraligy v Brně útočník Slavie Praha Petr Kalus, který se hned po úvodním vhazování pustil do křížku s domácím Tomášem Pospíšilem. Oba aktéři bitky putovali na trestnou lavici, kde však trestoměřiči zjistili, že Kalusovo jméno není uvedeno v oficiálním zápisu.

Petr Kalus
zdroj: AP

Po pětiminutovém diskutování u trestné lavice slovenští hlavní rozhodčí Baluška a Müller nekompromisně Kalusovi ukázali, že musí putovat do šatny a zápas pro něj skončil. Na trestnou lavici místo něj usedl Lukáš Žejdl. "Šel jsem do zápasu nabuzený. Z toho zřejmě vzešla šarvátka," řekl po utkání Kalus. Přiznal však, že už při rozcvičce utrousil k Pospíšilovi "lehce provokační" poznámku.

"Když se potom objevil proti mně na křídle, tak se to semlelo. Ale myslím, že jsem šarvátku nevyprovokoval," poznamenal útočník Slavie. Kalus vypadl ze slávistické sestavy při přepisování zápisu, v jehož první verzi figuroval. Přepsanou verzi posléze vedoucí pražského týmu Josef Hronek potvrdil podpisem. "Bohužel jsme zápis po přepisu podepsali bez kontroly," přiznal Hronek.

Kalus podle svých slov zjistil, že s jeho startem v zápase něco není v pořádku, až ve stejném okamžiku jako diváci na stadionu. Seděl na trestné lavici a nejdříve jej napadlo, že Pospíšil trest nedostal. "Jenže potom se mě zapisovatelé na trestné lavici ptali, co jsem za hráče," dodal s úsměvem Kalus. Vzápětí se dozvěděl, že není uveden v zápise a musí předčasně odejít do šatny. Technickému vedoucímu Slavie Hronkovi chybu nevyčítal.

"A ani nebudu. Chyba se stane. Ve svém zápise mě měl uvedeného, a potom si nevšiml, že jsem nedopatřením vypadl," řekl k omylu, který jej připravil o extraligový start. Své trápící se spoluhráče, kteří Kometě podlehli 0:4, pak sledoval už jen z hlediště. "Střelecky jsme pod nějakou dekou a nemůžeme z toho dostat. Musíme se naštvat a jít do soubojů agresivně. Když se ale nepromění přesilovka pět na tři, tak se těžko zápas otáčí. Myslím si však, že to není jen přesilovkami. Chybí nám srdíčko," komentoval Kalus současné výsledky Slavie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články