Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slávista Bednář rozhodl nájezdy s Plzní

Praha - Hokejisté Slavie porazili ve 28. extraligovém kole lídra z Plzně 3:2 po samostatných nájezdech. Hosté v závěru zachránili bod, ale v nájezdech uspěli domácí. Brankáře Marka Mazance překonali všichni tři exekutoři, rozhodující gól si připsal Jaroslav Bednář.

Slavia - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Plzeňští mohli jít hned v úvodu do vedení, jenže Johnson ve velké příležitosti nedokázal prostřelit Furcha. Hodně horko bylo domácím rovněž po vyloučení Kučného v deváté minutě, jenže Marušák, Kovář ani Kratěna skóre otevřít nedokázali. Další obrovskou příležitost měl Hollweg, radost mu ale sebral pohotovým zákrokem Furch. Domácí poprvé vážněji zahrozili Krenželokovou dorážkou, Mazanec se však nenechal zahanbit. Plzeň byla v první části o něco aktivnější, její převahu ovšem nedokázal gólově vyjádřit ani kanonýr Gulaš, když jel sám na Furcha, ale nestihl zakončit dostatečně důrazně.

Ve druhém dějství převzala i díky čtyřem menším trestům na straně Plzně aktivitu Slavia, která vyhrála tuto pasáž na střely 15:7, gól ale vstřelit nedokázala. Alinče v přesilovce vychytal Francouz a Hertl namířil svoji teč Kubošova nahození mimo. Za Indiány zkusil v oslabení štěstí Pletka, mířil ale mimo. Velkou šanci pak pár vteřin před druhou pauzou nevyužil Kratěna. Jako první se nakonec zapsali do střelecké listiny Západočeši, když domácí obrana nechala možná až příliš prostoru Strakovi, jehož zakončení propadlo Furchovi do sítě.

Odpovědět mohl hned vzápětí Bednář, Mazance však překonat nedokázal. Ve 47. minutě si ale vše vynahradil, když jeho nahození propadlo přímo před Hertla a ten pohodlně vyrovnal. I nadále pokračoval rychlý hokej se šancemi na obou stranách. Hosté přestáli nepřehledný závar, na druhé straně pálil Kratěna v obrovské šanci těsně nad; vzápětí se ocitl Mazancovi tváří v tvář Bednář, plzeňský gólman byl však v tomto minisouboji opět úspěšnější.

Vedoucí trefa Pražanů se narodila docela nenápadně poté, co v 56. minutě našlápl Stránský, po objetí branky nahodil bekhendem puk na Mazance, ten pouze vyrazil a Poletín podobně snadnou dorážkou jako Hertl upravil skóre na 2:1. V čase 57:59 sáhla Plzeň k oddechovému času a následně také k power play. Už 46 vteřin nato zařídil prodloužení Kovář. Během nastavované pětiminutovky rozhodující trefa nepřišla, oba celky tak dostaly prostor ukázat své umění v nájezdech. Kalla jako první dal, Kovář jediný ne, následně Bednář, Pletka i Krenželok ano.

Strakovi a spol. sebrali radost ze čtvrté výhry v řadě nekompromisní exekutoři Jaroslav Kalla, Jaroslav Bednář a Lukáš Krenželok. "Věděli jsme, že Slavia má penalty výborné, porazili nás už doma, kdy nám v nich dali taky snad dva góly," řekl Straka, který přesto Mazance pochválil. "Chytal fantasticky celý zápas. Držel nás ale i ve všech těch zápasech, které chytal po Tukkovi. Byl naším nejlepším hráčem," řekl Straka.

Sám se měl základní série nájezdů také zúčastnit, ale už se nedočkal. "Měl jsem jít poslední, ale už to bylo rozhodnuté," podotkl Straka, jenž si po průběhu zápasu, kdy Plzeň vyrovnávala při power play v 59. minutě, vážil i jediného získaného bodu. "Každý bod je důležitý, i když si myslím, že jsme měli našlápnuto na víc. Zaplaťpánbůh jsme dokázali na konci srovnat, ale je to škoda," litoval Straka dobře rozehraného duelu, v němž šli Indiáni právě díky jeho trefě zkraje třetí části do vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia - Plzeň

HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň 3:2 po sam. náj. (0:0, 0:0, 2:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 47. Hertl (Bednář, Kuboš), 56. Poletín (Stránský, Kadlec), rozhodující sam. nájezd Bednář - 43. Martin Straka (Marušák, St. Pierre), 59. Jan Kovář (Gulaš, Marušák). Rozhodčí: Souček, Wagner - J. Svoboda, Ondráček. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 4518.

Slavia: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný - Bednář, Kalla, V. Sobotka - Hertl, Alinč, Krenželok - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Stránský, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Plzeň: Mazanec - Marušák, St. Pierre, J. Jeřábek, Boháč, Mozík, Frolo - Gulaš, Martin Straka, Johnson - Pletka, Jan Kovář, Kratěna - Schleiss, Kašpařík, Havlíček - Hollweg, Lev, Dvořák. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Ondřej Weissmann (Slavia): "V první třetině jsme byli moc pasivní. Zdálo se mi, že jsme se až moc báli, aby nám Plzeň neodjela. Bylo vidět, že je to mužstvo, které vede extraligu a je v pohodě. Hodně nás mrzela druhá třetina, protože jsme tam měli čtyři přesilovky a v podstatě jsme sehráli dobře jen tu první. Jako bychom se v nich dostali do určitého útlumu. Jsme rádi, že utkání takhle dopadlo, jen nás mrzí, že jsme dostali tu branku v power play."

Michal Straka (Plzeň): "Poslední zápasy jsme měli problémy s první třetinou, dnes jsme se na to zaměřili a mohli jsme s ní být spokojení, měli jsme tam i nějaké šance. Od druhé třetiny nás však Slavia začala přehrávat, měla lepší pohyb, my jsme začali faulovat a hráli vlastně osm minut v oslabení. Přestáli jsme to a do třetí třetiny jsme to stáhli na tři pětky, abychom se dostali trošku do tempa. Myslím, že jsme se zlepšili, ale musím říct, že Slavia byla i v té třetí třetině lepší. Docela dobře jsme bránili okolo brány, v závěru jsme měli štěstí, že jsme srovnali. Pro nás opravdu zlatý bod."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články