Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Slavii stačil k výhře v Budějovicích jediný gól

České Budějovice - Hokejisté Slavie vyhráli v 52. kole extraligy na ledě Českých Budějovic 1:0, v tabulce nakonec obsadili druhé místo. Pražané získali stejně jako Zlín 94 bodů, ve prospěch Moravanů rozhodla bilance ve vzájemných zápasech. Jihočeši skončili v základní části na osmém místě, v předkole play-off se utkají s Vítkovicemi. Dnešní zápas rozhodl gól Jakuba Sklenáře.

České Budějovice - Slavia
zdroj: ČTK autor: David Veis

Domácí s řadou mladíků v sestavě začali aktivněji. Pozornost brankáře Kopřivy v úvodu vyzkoušel dvěma nebezpečnými pokusy Podlešák, zblízka pálil také Šimánek. Poté ale Jihočeši sehráli dvě nevýrazné přesilovky a ke slovu se stále častěji dostávali Pražané. Po velkém závaru před budějovickou brankou ještě Jelínek neskóroval, ale 45 sekund před první sirénou domácí obránci nechali u pravé tyčky volného Sklenáře, který zařídil vedení pro Slavii.

Blízko k vyrovnání měla ve druhém dějství čtvrtá útočná formace, ale Marek po velkém tlaku neprostřelil Kopřivu. Ve vlastním oslabení unikl Rousek, ale ani on neskóroval. Při trestu Jelínka měl šanci Knotek a poté i tečující Podlešák, ale skóre zůstávalo stejné. Jihočeši obléhali branku soupeře také při vyloučení Žejdla, ale sražené puky končily vysoko v síti nad zadním mantinelem.

Obrovskou šanci v dalším průběhu neproměnil agilní Marek. Bez úspěchu skončila i početní výhoda, na trestné lavici seděl Šenkeřík. Kopřiva udržel čisté konto i po záludném nahození Šimánka. Obránce Vydarený nešťastně tečoval puk, který směřoval do budějovické branky, ale Kantor stihl zareagovat.

Ofenzivní snaha domácích postupně ztrácela na intenzitě a brankář hostí sledoval dění na ledě často jenom z dálky. V závěru zkusili Jihočeši power play, ale více než minutové obléhaní hostující branky končilo bez úspěchu. Kopřiva si tak připsal čtvrté čisté konto v sezoně.

HC Mountfield České Budějovice - HC Slavia Praha 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 20. Sklenář (V. Růžička ml., Hertl). Rozhodčí: Lacina, Hribik - Kostka, Pešek. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 4283.

České Budějovice: Kantor - Vráblík, Harant, Frühauf, Vydarený, Jank, Dietz, od 27. min. navíc Plášil - Suja, Červený, Podlešák - Dej, Luňák, Šimánek - Knotek, Langhammer, L. Květoň - Rousek, Švihálek, Marek. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Slavia Praha: Kopřiva - Dresler, Kučný, Kuboš, Holub, Kolařík, Šenkeřík, Šulc - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml. - Žejdl, Alinč, Krenželok - Skokan, Klhůfek, Poletín, od 41. min. navíc Stránský. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Výsledek se nám nemůže líbit, chtěli jsme vyhrát. Jiná věc je, že v přípravě na play off jsme viděli na ledě řadu dobrých věcí. Hlavně mladí hráči vypadají připraveně na to, co nás čeká."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Utkání asi nebylo moc zajímavé pro diváky, ale jsme rádi, že se nám podařilo udržet jednobrankový náskok. Myslím, že domácí byli aktivnější a měli víc šancí. My jsme se mnohem víc soustředili na obranu."

 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy