Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavii se podařilo odvrátit postup Vítkovic, rozhodne se v pondělí

Ostrava - Tři góly Romana Červenky udržely hokejisty Slavie ve hře o obhajobu titulu. Mistr dnes odvrátil i druhý mečbol Vítkovic, ve čtvrtfinálové sérii poprvé vyhrál na soupeřově ledě a po vítězství 7:3 rozhodne o postupujícím až sedmý zápas, který se hraje v pondělí v Praze. Domácí sice po velkém tlaku ve druhé třetině dokázali srovnat dvougólovou ztrátu, ale Červenkův gól z 38. minuty zlomil jejich snahu. Více informací získáte na serveru hokejzive.cz.

Hokej Slavia - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Před přeplněnými tribunami ČEZ Areny se Vítkovice chtěly vytáhnout. Nicméně touha Vítkovic po vedoucí brance vyústila jen v několik nebezpečných situací před brankářem Nerudou, který poprvé v sérii dostal přednost před mladíkem Furchem. Bíločerveným se pak nakonec premiérově ve čtvrtfinále na hostujícím ledě povedlo otevřít skóre. Micka v úvodní přesilovce švihem z pravého křídla procedil puk za Štěpánka, který kotouč ještě vymetl z branky, ale videorozhodčí rychle potvrdil platnost zásahu.

Pražané vzali soupeři vítr z plachet. Domácím jakoby ztěžkly nohy, hosté byli pohyblivější a sedmý zápas jim o další kus přiblížil Červenka, který zůstal trestuhodně nekrytý před Štěpánkem a střelou po ledě skóroval. Ledová sprcha sebrala Ostravanům elán. Kouč Alois Hadamczik se tým snažil nastartovat změnou gólmanů, ale hra zůstala ve strnulosti. Vítkovičtí přesto důležitou kontaktní branku vstřelili ještě před přestávkou: v přesilovce dosáhl na odražený puk Ujčík a z úhlu přehodil Nerudu.

Druhá třetina byla jasně v režii domácích, i když hned zkraje museli přečkat krizovou situaci a dlouhé oslabení o dva hráče. Slavia sice většinu z 81 sekund strávila v pásmu, ale Sloboda ani jednu ze čtyř ran z ideálního prostoru v mezikruží nenasměroval mezi tyče. Vítkovice pak soupeře sice přehrály, nicméně ani jim nevyšla pětatřicetisekundová přesilovka pět na tři. Neruda se štěstím zmařil Kvapilovo sólo, ale pak si Štefanka vykroužil v útočném pásmu místo pro bekhendovou ránu, která zapadla pod břevno. S hosty mohlo být i hůř, Neruda však v dobách nejintenzivnějšího náporu domácích zlikvidoval únik Krenželoka a brankáře střelou zblízka zasáhl i Hurtaj. Slavii z hluboké defenzivy dostalo až v závěru druhé části Krstevovo vyloučení: hosté se po delší době usadili před domácí brankou a Červenka jim bombou od modré čáry vrátil vedení.

Úvod třetí třetiny zpomalila výměna rozbitého plexiskla a po několikaminutové neplánované pauze domácím zápas ještě více znechutil Bednář, který po kombinaci s Vondrkou našlápl z levého křídla a poslal puk nad Pincovu lapačkou do sítě. Čtvrtý gól dokonale otupil ostří vítkovické ofenzivy. Domácí si přestali věřit, jejich hru rozložily chyby a nepřesnosti. Micka v 50. minutě už zpoza branky propasíroval puk za Pince popáté a vyprovokoval diváky k rozladěnému pískotu. I když nespokojence utišil využitou přesilovkou Hubáček, riskantní způsob hry se Vítkovicím vzápětí vymstil. Krstev totiž nepřesnou přihrávkou z rohu u slávistické branky vyslal do sóla protihráče Červenku, který blafákem na bekhend zkompletoval hattrick. V poslední minutě zvýraznil triumf Slavie po dalším povedeném brejku Doležal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články