Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Slavii čeká v dohrávce Kladno, porazí ho i počtvrté?

Praha - Hokejisté pražské Slavie se budou snažit i počtvrté v sezoně porazit Kladno a udržet si reálnou naději na zisk Prezidentova poháru pro nejlepší tým základní části. Slavia má navíc ještě k dobru úterní dohrávku 47. kola s Libercem. Kladno bude pokračovat v útoku na první šestku zaručující přímou účast ve čtvrtfinále.

Slavia vyhrála už čtyřikrát za sebou a dává svými výkony zapomenout na loňskou účast ve skupině o udržení. Ve vyrovnaném čele tabulky ale čeká Pražany vedle možnosti přetahovat se s Plzní o vítězství po základní části rovněž boj o první čtyřku se Zlínem, Třincem a Spartou, z níž pramení výhoda domácího prostředí pro čtvrtfinále. "Liga je strašně vyrovnaná. Jeden rok hrajete o titul a ten další se plácáte v play-out. Taková je realita. Žádný z týmů si nemůže být před sezonou jistý, kde se bude pohybovat," řekl na oficiálních stránkách klubu trenér Slavie Vladimír Růžička.

Jeho tým dokázal vyhrát všechny tři duely s Kladnem, které bylo posílené o hvězdy z NHL v čele s Jaromírem Jágrem. V O2 areně se oba soupeři představili už dvakrát, protože si halu v září v 10. kole pronajali Rytíři. Na návštěvy 15 575 a 14 175 diváků budou ale hráči při pondělní bitvě jen vzpomínat, přestože fanoušci mohou při zakoupení vstupenky na duel s Kladnem zavítat zdarma i na úterní zápas s Libercem.

Rytíři sice venku třikrát za sebou nebodovali, ale díky posledním dvěma domácím výhrám si pojistili pozici v první desítce. Nyní se budou soustředit na souboj o šesté místo. "Nemusíme už teď asi čekat na výsledky ostatních týmů, jsme na dostřel přímého postupu do čtvrtfinále. Uděláme pro to maximum, abychom pokračovali v těchto výkonech," řekl Vojta. "Už před zápasem se Zlínem jsme si říkali, že pokud z posledních pěti zápasů dokážeme třikrát vyhrát a neprohrajeme za tři body v Litvínově, tak bychom měli být šestí," dodal Vojta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články