Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Slavia ztrácí naději na předkolo, o záchranu bude hrát v Edenu

Praha – Hokejovou Slavii čeká v letošní sezoně s největší pravděpodobností jen skupina o udržení. Prakticky o tom rozhodla nedělní domácí porážka v důležitém souboji s Litvínovem, po které pražský tým ztrácí na dvanáctém místě na desátou Kometu Brno už devět bodů. Zároveň tak zřejmě skončí nejdelší aktuálně probíhající série postupů v play-off, která začala už na jaře 2001. Slavia už před sezonou potvrdila, že pokud nepostoupí do vyřazovací části, odehraje play-out ve staré domácí hale v Edenu. Náklady na provoz O2 Arény totiž s ohledem na očekávané nízké návštěvy nebude schopna uhradit.

Zimní stadion Eden
zdroj: mathes.estranky.cz

Slávisté pod Vladimírem Růžičkou nikdy ve vyřazovacích bojích nechyběli, během jedenácti účastí postoupili pětkrát do finále a v letech 2003 a 2008 se radovali z mistrovského titulu. Tato série však bude za měsíc takřka jistě historií, naděje červenobílých na postup jsou osm kol před koncem už pouze v oblasti teorie. V platnost tak vstoupí vyjednaná výjimka, podle které mohou Pražané odehrát skupinu o udržení v jinak nevyhovující stařičké "plechárně" ve Vršovicích.

V play-out se dá očekávat tuhý boj o vyhnutí se baráži. Slavia má před třináctými Karlovými Vary a poslední Mladou Boleslaví aktuálně náskok jen čtyř bodů, Středočeši mají navíc ještě utkání k dobru. Štafetu od Slavie coby rekordmana v postupech do vyřazovací části převezme Liberec, který je momentálně na 5. místě a při dvanáctibodovém náskoku na Litvínov má prakticky jistou již osmou účast v play-off za sebou, naposledy Bílí Tygři chyběli v sezoně 2003–2004. Absolutním rekordmanem samostatné české extraligy je pražská Sparta, která v loňské sezoně přerušila sérii patnácti postupů v řadě.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články