Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slavia zničila Kladno 4:0 a vítězně vstoupila do play-off

Praha - Hokejisté pražské Slavie vstoupili úspěšně do play-off, v úvodním utkání čtvrtfinálové série zdolali Kladno 4:0. Kapitán Slavie Petr Kadlec si tak mohl vychutnat jubilejní 1000. zápas v nejvyšší soutěži a připsal si v něm dvě asistence. Další souboj je na programu v pondělí od 18:15 opět v pražské O2 areně.

David Skokan ze Slavie se raduje z gólu v brance Jana Chábery
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Slavia po téměř dvoutýdenní pauze proti soupeři, který si ve čtvrtek zajistil postup z předkola, začala náporem. Větší šanci ale měl v páté minutě kladenský Jass. Pak při dalším brejku Rytířů v přečíslení dvou na jednoho zakončil nepřesně Petr Hořava.

Hosté se ubránili při Černoškově trestu, ale v 10. minutě už inkasovali. Po chybě Středočechů byli tři slávisté sami před Cháberou a po Kadlecově přihrávce jej Krenželok překonal bekhendovým blafákem.

Následně při Kuchlerově trestu mohl Krenželok zvýšit, ale tísněný Eberlem z mezikruží minul levou tyč. Kladno bylo blízko vyrovnání při Holubově pobytu na trestné lavici, ale Jass při střele do odkryté branky zlomil hokejku. V závěru úvodní třetiny vychytal Chábera Sklenáře.

Do druhého dějství vstoupili opět aktivně Pražané, ale Chábera svůj tým podržel. Neuspěl proti němu osamocený Krenželok, kladenský gólman kryl i další pokusy slávistů a při Procházkově trestu si dokázal poradit i s Alinčovým zakončením.

Kladno svoji přesilovku také nezužitkovalo a stav se nezměnil ani ve 33. minutě, kdy Alinč uvolnil Žejdla, ale Chábera vykopl puk betonem na pravou tyč. Rytíři nevyužili ani další přesilovku a ve 37. minutě Slavia šťastně zvýšila, když si Skokanův pokus srazil do vlastní sítě Hořava.

V úvodu závěrečné části kladenského gólmana nepřekonal Vladimír Růžička. Kladno potom ještě odolalo při Kuchlerově vyloučení, neuspěl ani Hertl, ale v 52. minutě už pojistil výhru při Procházkově vyloučení Alinč, jemuž nabil před branku Kadlec.

Vzápětí po faulu Davida Růžičky nepřekonal Cháberu z trestného střílení Micka. Do kladenské branky se pak postavil místo Chábery Cikánek, který inkasoval v 53. minutě. V přesilovce doklepl puk za jeho záda po Hertlově asistenci Skokan.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:

HC Slavia Praha - Rytíři Kladno 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
10. Krenželok (Kadlec, Žejdl), 37. Skokan, 52. Alinč (Kadlec, Žejdl), 53. Skokan (Hertl, V. Růžička ml.). Rozhodčí: Husička, Kalivoda - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. Diváci: 7 083. Stav série: 1:0.

Slavia Praha: Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kuboš, Holub, Kolařík, Kempný, od 53. navíc Koma - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Stránský, Skokan, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Kladno: Chábera (52. Cikánek) - P. Hořava, David Růžička, Doudera, Černošek, L. Procházka, Kužel - Eberle, Lukáč, M. Látal - Jass, Patera, Melka - Valský, Dragoun, Kuchler - Rudovský, Dalecký, Kuchejda - od 53. navíc Strnad. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Vladimír Růžička (trenér Slavie): "Měli jsme čas se připravit na čtvrtfinále. Kladno odehrálo v předkole pět náročných zápasů a myslím, že se to může projevit. Ale věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. Za stavu 1:0 tam měli dvě tři šance, na začátku přitom dvakrát zlomili hokejku a jednou to vychytal Kopřiva. Od stavu 2:0 jsme měli zápas pod kontrolou."

Jiří Kopecký (trenér Kladna): "Dneska jsme od první chvíle tahali za kratší konec, Slavia měla lepší pohyb, dostávala nás pod tlak. Přesto tam byly takové šance, které mohly změnit ráz zápasu. Jako třeba Patera, zlomená hokejka před prázdnou bránou. Nechci to říkat jako výmluvu, ale odehráli jsme pět zápasů na krev a možná i hlavy hráčů byly někde jinde, než měly být. Pokud chceme Slavii potrápit, musíme se vrátit k tomu, co jsme předváděli v předkole proti Pardubicím. Chábera měl před zápasem lehčí zranění, chtěli jsme ho šetřit."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články