Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia vyjela poprvé na led, nové posily netestuje

Praha - Hokejisté pražské Slavie zahájili v sobotu trénink na ledě. V týmu byl i útočník Tomáš Kůrka, jenž je hlavní letní posilou a do klubu se vrací po nepříliš povedené sezoně, kterou odehrál v barvách Sparty a Pardubic. Slávisté si také jako některé další extraligové týmy v rámci přípravy poprvé vyzkoušejí European Trophy. Kromě Kůrky je zpět v mužstvu i obránce Jakub Šulc, odchovanec Slavie, jenž strávil poslední ročník na hostování v Českých Budějovicích. Tým v současnosti tvoří pět pětek a tři gólmani.

"Ohledně dalších posil u nás není nic nového. Kromě stávajících juniorů v kádru Poletína, Jaškina a Krejčíka se do přípravy prvního týmu zapojili i další junioři - obránce Štěpán Jeník a útočník Tomáš Hertl," řekl asistent trenéra Jiří Čelanský.

V desítce přípravných utkání před dalším extraligovým ročníkem dominují klání v rámci předsezonního turnaje European Trophy za účasti předních evropských klubů. Soupeři slávistů budou švédské týmy Djurgaarden a Lulea, TPS Turku, Jokerit Helsinky, IFK Helsinky z Finska, německý Mannheim a z tuzemska městský rival Sparta a Plzeň.

"Jsme ohledně té konfrontace s mezinárodním hokejem plni očekávání. Určitě to bude v přípravě zajímavá zkušenost. Proto jsme se ostatně do soutěže přihlásili," uvedl Čelanský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články