Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Slavia vydřela poslední místo v předkole, Chomutov ukončil sérii proher

Praha – Posledním týmem, který se dostal do elitní desítky, se stala Slavia. Pražané v přímém souboji o postup do předkola porazili Litvínov po nájezdech 3:2, když o jejich triumfu rozhodl Petr Kadlec. Sérii rekordních čtyřiadvaceti proher ukončil Chomutov, který vyhrál na Kladně 4:1. Na druhou příčku tabulky se díky vítězství nad Vítkovicemi posunul Třinec, jenž přeskočil Plzeň. Ta prohrála doma s Hradcem.

Slavící hokejisté Slavie
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Slavia Praha - Litvínov 3:2 po sn.

Až samostatné nájezdy rozhodly o tom, že posledním týmem postupujícím do předkola play-off se stali hokejisté Slavie. Pražané v přímém souboji aspirantů na desáté místo zdolali Litvínov na domácím ledě 3:2, když rozhodující penaltu proměnil Kadlec, a čekají je Pardubice. Druhou dvojici v předkole vytvoří osmé Vítkovice a devátý Liberec.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/265526-posledni-misto-v-predkole-vybojovala-slavia-v-najezdech-rozhodl-kadlec/)

Plzeň - Hradec Králové 1:3

Závěrečné kolo základní části hokejistům Plzně nevyšlo. Indiáni sice v duelu s Hradcem vedli, ale Mountfield zápas otočil a vyhrál 3:1. Západočeši kvůli prohře v tabulce klesli na třetí příčku a ve čtvrtfinále narazí na brněnskou Kometu. Hradečtí skončili pátí a v prvním kole play-off nastoupí proti Zlínu.

Kladno - Chomutov 1:4

Rekordních čtyřiadvacet zápasů čekali hokejisté Chomutova, až znovu okusí pocit vítězství. Poslednímu týmu tabulky se to povedlo až v závěrečném kole, v němž vyhráli na ledě Kladna 4:1. Domácí Rytíři se tak bez ohledu na výsledky zápasů ve skupině o udržení stali jistými účastníky baráže, kterou bude hrát i Chomutov. Dvěma góly se na výhře Pirátů podílel Josef Straka.

Karlovy Vary - Kometa Brno 3:0

Karlovy Vary budou i nadále extraligovým městem. Energie v závěrečném kole na domácím ledě porazila Kometu Brno 3:0 a definitivně si tak zajistila účast mezi elitou i pro další sezonu. Čistým kontem se na tom podílel brankář Tomáš Závorka. Energii nyní čekají zápasy ve skupině o udržení, Kometa se ve čtvrtfinále utká s Plzní.

Třinec - Vítkovice 3:1

Můj dům, můj hrad. Toto přísloví perfektně dokazují hokejisté Třince. Slezané na domácím ledě vyhráli jedenácté utkání v řadě a díky triumfu 3:1 nad Vítkovicemi předstihli na druhém místě Plzeň. Jednou asistencí se na tom podílel Martin Růžička, který bodoval v posledních deseti zápasech.

Liberec - Zlín 4:3 po sn.

Vynikající formu z posledních kol potvrdili v závěru základní části hokejisté Liberce. Bílí tygři na domácím ledě zdolali Zlín 4:3 po nájezdech a připsali si sedmou výhru v řadě. Duel rozhodl Koba Jass. Zlínští prohráli poprvé po předchozích sedmi vyhraných zápasech, v nichž naplno bodovali.

Sparta Praha - Pardubice 0:3

Mohli překonat jedenáct let starý rekord Pardubic v počtu získaných bodů po zavedení tříbodového systému, hokejistům Sparty však závěrečné kolo základní části nevyšlo. Suverénní lídr tabulky na vlastním ledě podlehl Pardubicím 0:3 a poprvé v sezoně doma nevstřelil ani branku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy