Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Slavia uspěla v Plzni a od finále ji dělí jedna výhra

Plzeň - Hokejisté pražské Slavie vyhráli i ve druhém semifinálovém utkání na ledě Plzně, tentokrát 6:1, a po třetím triumfu nad Západočechy za sebou je dělí jen jedno vítězství od postupu do finále. Úřadující mistr a vítěz základní části rozhodl o úspěchu v první třetině, kdy třikrát překonal brankáře Jana Cháberu. Dvakrát dokonce ve vlastním oslabení. Dvakrát se mezi střelce zapsal Lukáš Endál, Michal Vondrka dokonce vstřelil hetrik. Slavia si může postup do finále zajistit již v pátek, kdy Plzeň přivítá v domácí O2 Areně.

Slavia byla živější, v první třetině vedla o tři góly

Hosté se na západě Čech museli obejít bez útočníka Tomici, který se zranil v předešlém duelu. Příliš jim to ale nevadilo a dokonce se bez jednoho z klíčových hráčů na oslabení obešli i v této herní variantě. Hned při první přesilovce Plzně udeřili, když po deseti vteřinách ukázkově zakončili Bednář s Vondrkou přečíslení dva na jednoho. V pokračující výhodě mohl vyrovnat Vostřák, ale neuspěl stejně jako následně Cartelli. 

Pražané působili mnohem živějším dojmem a měli rychlý přechod do útoku. O jejich druhý gól se ale efektní samostatnou akcí postaral Endál, jenž se proháčkoval plzeňskou obranou, překonal Cháberu a ve svém 15 zápase v nejvyšší soutěži vstřelil druhý gól, první v play off.


Západočeši poté mohli snížit ve dvou přesilových hrách pět na tři, 73 ani 28 vteřiny dlouhé výhody ale nevyužili. Ve 14. minutě navíc sami opět při vlastní přesilovce inkasovali, když Červenka s Vondrkou opět předvedli rychlý brejk a následné přečíslení pomalých plzeňských hráčů. Přesné Vondrkovo bekhendové zakončení zároveň ukončilo duel pro Cháberu, kterého nahradil Francouz. 

Vydařená dvacetiminutovka dodala Slavii klid na hokejky, hosté se vyrovnali i s výrazně zvýšeným důrazem domácích. Ve 28. minutě se ale Lasselsbergu podařilo snížit, když uzdravený Smrek překonal Furcha a potvrdil svou potřebnost pro přesilové hry Plzně.

V následném tlaku Západočechů mohli duel ještě více zdramatizovat Vostřák se Strakou, juniora v brance Slavie ale nepřekonali. A hosté je za to v závěru druhé třetiny potrestali, když pět vteřin po skončení početní výhody domácích zvýšili na 4:1. Puk se za Francouzova záda odrazil od Čakajíkovy rukavice. Gól byl připsán Vondrovi, i když podle všeho se jako poslední slávista dotkl puku Hruška.

Slavii se v Plzni daří už několik let

Ve 43. minutě mohl šance domácích na případný obrat zvýšit Adamský, Furcha ale nepřekonal. O dvě minuty později již nebylo o výhře Slavie pochyb. Chybu Plzeňských v obranném pásmu potrestal Endál a hosté vedli 5:1. V 55. minutě inkasoval Francouz ještě jednou, opět po střele Vondrky, a Slavia tak potvrdila, že se jí v Plzni daří. V základní hrací době zde prohrála naposledy na začátku prosince 2004. Domácí mohlo těšit alespoň to, že je vyprodaný stadion na závěr odměnil bouřlivým potleskem.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články