Slavia udolala Plzeň a srovnala stav série na 2:2

Plzeň - Hokejisté Slavie vyhráli čtvrtý duel semifinále play-off extraligy na ledě Plzně 3:2 a vyrovnali tak stav série na 2:2. Rozhodující branku zaznamenal v 51. minutě při přesilovce útočník David Skokan. Pátý zápas je na programu v pondělí v Praze.

Plzeň - Slavia
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Kouč hostů Růžička přeskupil po čtvrteční porážce útočné formace a první slibná šance patřila Pražanům. V polovině čtvrté minuty po akci Vrdlovce zakončoval Sklenář, zblízka ale pálil pouze do Mazance. O chvilku později zasáhl Koma kolenem domácího tahouna Kováře, který zůstal ležet na ledě, ale následně ve hře pokračoval. V přesilovce Plzně zahrozil Vlasák, gólman Furch však změnu skóre nepřipustil. V 10. minutě měli Indiáni další početní výhodu, místo ohrožení soupeřovy branky je však z brejku vyplašil Tomica a vzápětí dorovnal počet hráčů na ledě faulující Jeřábek.

Při hře čtyři na čtyři hledal Vampola přihrávkou z otočky na brankovišti Vlasáka, jenže ten na puk nedosáhl. Do dobré pozice se poté dostal Micka, ale první gól přišel až z Tomicovy hole v polovině 16. minuty, kdy tísněný forvard Slavie dokázal prostřelit Mazance mezi betony. Odpověď Západočechů ovšem přišla záhy - v 18. minutě Kratěna po pouhých 12 vteřinách přesilovky prostřelil z úhlu Furcha a vyrovnal. Už po 21 sekundách druhé části domácí vedli, když Kovář ranou téměř z nulového úhlu nachytal Furcha.

Iniciativu poté převzala Slavia a měla drtivou střeleckou převahu, kterou podpořila čtyřminutová přesilovka po Hanzlíkově "krvavém" faulu vysokou holí, po němž musel Hertl do kabin, do hry se ovšem posléze vrátil. Šanci měl Skokan, situace Plzně se zkomplikovala Kovářovým vyhozením puku do hlediště. Pražané měli minutu a půl početní výhodu pět na tři, sáhli i k oddechovému času a Kadlec dvě vteřiny před jejím koncem hodně šťastně zásluhou teče o Slovákovu hůl vyrovnal. Další příležitosti měli Micka a při přečíslení dvou na jednoho Žejdl.

V pěti proti třem si dlouho zahrála i Plzeň poté, co Koma opětovně sestřelil Kováře a další menší trest k tomu dostala hostující střídačka. Přesilovku však rozdělila přestávka a po jejím skončení ji navíc zkrátil Kašpaříkův prohřešek, po němž Straka napálil bez přípravy tyč. Ve 47. minutě přestřelil osamocený Straka, vzápětí ho vychytal Furch. V polovině 50. minuty pykal za podražení Vlasák a po Hertlově přihrávce zpoza branky překonal Mazance potřetí Skokan. Sedm minut před koncem jela Slavia ve čtyřech na jednoho, ale zakončila velmi nepřesně. Velkou šanci vyrovnat měl Kovář, ale nedal, marná byla snaha indiánů také v závěrečné power play.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Kratěna (Jan Kovář), 21. Jan Kovář (Kratěna) - 16. Tomica (V. Růžička ml.), 30. Kadlec (Koma, Alinč), 51. Skokan (Hertl, V. Růžička ml.). Rozhodčí: Minář, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:2. Diváci: 8 236 (vyprodáno). Stav série: 2:2.

Plzeň: Mazanec - Slovák, Jiří Hanzlík, L. Poživil, J. Jeřábek, Mozík, St. Pierre - Kratěna, Jan Kovář, Martin Straka - Lev, Vampola, Pletka - Schleiss, Kašpařík, Vlasák - Petruška, T. Sýkora, P. Sedláček. Trenéři: Razým, Michal Straka, J. Špaček a Pejchar.

Slavia: Furch - Kadlec, Kučný, Koma, Holub, Kolařík, Kempný, od 21. navíc Kuboš - Micka, P. Jelínek, Poletín - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - Hertl, Alinč, Krenželok - Vrdlovec, Žejdl, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Michal Straka (Plzeň): "Musíme sportovně uznat, že Slavia byla dnes lepším týmem. Byla agresivnější, vyhrávala většinu osobních soubojů, dala nám dva góly z přesilovky. My jsme se z přesilovky trefili jednou, ale jinak jsme se vůbec nedokázali prosadit. Nedala se nám upřít snaha a bojovnost, bohužel jsme na ně ale dnes neměli."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Bylo to hodně zajímavé utkání, které se určitě líbilo. Samozřejmě nám asi víc, protože pro nás dopadlo dobře, ale myslím, že jsme byli aktivnější, více se dostávali do šancí a více se tlačili do branky. Dokázali jsme své šance i využít, konečně jsme dali góly v přesilovce a jsem rád, že jsme dnes to utkání zvládli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články