Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slavia udolala Hradec v prodloužení

Praha - Hokejisté Slavie si i ve čtvrtém kole extraligy udrželi neporazitelnost a vedení v tabulce, když porazili Hradec Králové 2:1 v prodloužení. Zápas rozhodl gólem v přesilové hře 16 sekund před koncem nastavení Petr Jelínek.

Slavia - Hradec
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Úvod zápasu nabídl opatrný hokej, ve kterém obě mužstva spoléhala na defenzivu. Do prvních šancí se dostali až v přesilových hrách hosté, Harant ani Tvrdík ale Furcha překonat nedokázali. Podobně si vedli i hráči Slavie, Kantor tak stejně jako jeho protějšek držel čisté konto. Porazil si i v závěru první třetiny s pokusem Bednáře. Při Mertlově vyloučení mohl otevřít skóre Kadlec, Jelínek nebo Holub, ani jeden ale hostujícího gólmana nepřekonal.

Do vedení se domácí dostali ve 28. minutě, kdy Kadlecovu přihrávku zpoza branky využil Bednář a potvrdil, že je nejdůležitější součástí útoku Pražanů. Bednář vstřelil svůj čtvrtý gól v sezoně, Kantor inkasoval po 120 minutách. Hradec Králové, v jehož sestavě chyběl rekordman v počtu extraligových startů Ptáček, se snažil vyrovnat.

Proti pozorně bránící Slavii se ale hosté dlouho nedokázali prosadit. Ve 47. minutě to zkoušel hned po buly Šimánek, ale neuspěl stejně jako v následné přesilovce Dej, kterého Furch vychytal. Pět sekund po skončení výhody se ale Východočeši přece jen prosadili a Mertl vyrovnal. Furch kapituloval teprve potřetí v sezoně.

Rozhodnout zápas ve prospěch Slavie mohl v 57. minutě po přečíslení dva na jednoho Bednář, Kantora ale podruhé nepřekonal. Zápas tak dospěl do prodloužení. V 64. minutě byl hostům vyloučen Langhammer a domácí toho využili. Šestnáct sekund před koncem rozhodl Jelínek.

HC Slavia Praha - Mountfield Hradec Králové 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Bednář (Kadlec, P. Jelínek), 65. P. Jelínek - 49. Mertl (Červený, Frühauf). Rozhodčí: Šindler, Hodek - Kostka, Bláha. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 2 894.

Slavia: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Holub, Valach, Wharton, Knot - Bednář, P. Jelínek, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Klhůfek, Krenželok - Stránský, Žejdl, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Kolarz, Mikuš, Jank, Frühauf, Plášil - Dej, Mertl, Podlešák - L. Květoň, Knotek, Šimánek - Tvrdík, Langhammer, Škoda - Švihálek, Červený, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Vladimír Růžička (Slavia): "Byl to vyrovnaný zápas. My jsme měli dobrou druhou třetinu a Mountfield hrál velice dobře ve třetí části, kdy jsme se pořádně nedostali z pásma. My jsme přestali hrát, soupeř nás zatlačil a zaslouženě vyrovnal. Nerozhodný výsledek po 60 minutách byl spravedlivý. V prodloužení jsme měli štěstí, dostali jsme výhodu přesilovky a využili ji. Z naší strany je to pořád stejné, půl zápasu hrajeme dobře a půl ne. Pořád se musíme zlepšovat a není to stále takové, jak bychom chtěli. To, že vedeme extraligu, je i o štěstí. Dvakrát jsme vyhráli na penalty nebo v prodloužení a v obou případech jsme mohli i prohrát."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Odehráli jsme zde docela dobrou první třetinu. Poté jsme z důvodů, které zatím neznám, absolutně přestali hrát a mohli jsme být rádi, že jsme prohrávali jen 0:1. Za to, že se nám podařilo vyrovnat a získat bod, můžeme být rádi. Hra vypadala jinak. Byl to jeden ze zápasů, kdy nevíš, jestli se máš se zisku bodu těšit. Celých šedesát minut jsme nehráli hokej, jaký bychom měli, abychom zde mohli získat tři body. Franta Ptáček nehrál, protože jsme se mu rozhodli dát volno. V tréninku máme i Kolarze a Janka, kteří ještě nehráli, tak jsme je chtěli vidět v zápase."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články