Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Slavia si zápas v Liberci pohlídala, Pavelec šel z branky

Liberec - Hokejisté Liberce prohráli v 8. kole extraligy doma se Slavií 4:6 a připsali si již šestou porážku v sezoně. Bílí Tygři sice dokázali za stavu 0:5 zdramatizovat duel třemi góly, otočit vývoj se jim ale nepodařilo. Na výhře hostů se výrazně podílel útočník Vladimír Sobotka, autor dvou branek a jedné asistence. Tři kanadské body si připsal i Jakub Sklenář.

Utkání Slavia - Liberec
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Zápas se opět příliš nevydařil brankářské posile Liberce z NHL Ondřeji Pavelcovi, který po čtyřech inkasovaných gólech ve 26. minutě střídal. Ani v pátém extraligovém startu se tak nedočkal premiérové výhry. V úvodu mohli několikrát otevřít skóre domácí. Vantuch v oslabení ani Cebák v přesilové hře brankáře Kopřivu překonat nedokázali, slovenský obránce však trefil horní tyč. Mnohem lepší produktivitu předvedli hosté. V 11. minutě prostřelil Pavelce mezi kruhy osamocený Kolařík a na 2:0 pro Slavii zvyšoval z předbrankového prostoru Jelínek.

Ve druhé třetině Pražané výrazně svůj náskok navýšili. Pavelec sice v přesilové hře dokázal zlikvidovat Sobotkovu šanci, Pospíšil ale akci stejně zakončil gólem. O 26 sekund později zakončil Sklenář přesně rychlý protiútok a přečíslení hostů a posila z Winnipegu přenechala své místo v brance Pincovi. Plánovaná jednička Bílých Tygrů sice následně přežila bez inkasovaného gólu další dvě přečíslení Slavie, v 30. minutě ale kapituloval i Pinc. A dokonce v liberecké přesilovce. Sobotka využil chybnou Nedvědovu rozehrávku a přesně zakončil svůj samostatný únik.

Severočeši ale v pokračující výhodě dokázali zásluhou důrazného Kudrny snížit na 1:5 a ještě ve druhé třetině se jim podařilo zápas i zdramatizovat. Ve 35. minutě totiž Čutta využil zakrytého výhledu Kopřivy a uspěl se střelou od modré, při Nedvědově vyloučení se následně prosadil Víšek, jenž využil chyby hostů v rozehrávce.

Obrat se ale nekonal. Liberec se sice snažil snížit na rozdíl branky, ale v 52. minutě domácí hráči chybovali v rozehrávce a Sobotka svým druhým gólem v zápase uklidnil Slavii. Na výhře hostů nic nezměnila ani druhá Víškova branka v přesilové hře v poslední minutě. Slavia si tak připsala druhou výhru v minisérii tří zápasů na kluzištích soupeřů.

Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 4:6 (0:2, 3:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 30. Kudrna (Víšek, Čakajík), 35. Čutta (P. Nedvěd, Netík), 38. Víšek, 60. Víšek (Kudrna, Derner) - 11. Kolařík (Sklenář, V. Růžička ml.), 14. P. Jelínek (Sklenář), 26. Pospíšil (Červenka, V. Sobotka), 26. Sklenář (P. Jelínek, V. Růžička ml.), 30. V. Sobotka, 52. V. Sobotka (Hertl). Rozhodčí: Turčan, Wagner - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 4 811.

Liberec: Pavelec (26. Pinc) - Čutta, Derner, Šmíd, Čakajík, Cebák, Výtisk, Štich - Kudrna, Filippi, Víšek - Urban, P. Nedvěd, Bulíř - Netík, R. Vlach, J. Vlach - Galamboš, Š. Novotný, Špaček - Vantuch. Trenéři: M. Jelínek a Pešán.

Slavia: Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kuboš, J. Krejčík, Kolařík, Kempný, Šulc - Pospíšil, Červenka, V. Sobotka - Hertl, Alinč, Krenželok - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Stránský, Kalla, Poletín - Micka. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Marian Jelínek (Liberec): "Neustále se potýkáme s tím, že jsme jak aprílové počasí. Chvíli hrajeme, chvíli nehrajeme. Je to vidět, ve 30. minutě to bylo 0:5 a druhou půlku zápasu jsme vyhráli 4:1. Stejné to bylo v Třinci. Nedaří se nám udržet výkonností stálost, děláme ohromné osobní chyby, výpadky, které soupeř potrestal. Spíše, než bych poděkoval hráčům, se musím omluvit divákům. Dostáváme hodně branek, ale myslím si, že v brankářích problém není. Dáváme hodně branek, teď dvakrát čtyři, a na to musí normální mužstvo bodovat."

Vladimír Růžička (Slavia Praha): "Do Liberce jsme přijeli s tím, že chceme dobře bránit, vycházet ze zabezpečené obrany a hrát na rychlé protiútoky. Myslím si, že se nám to poměrně dařilo. Se štěstím nám tam i padaly branky. V minulém zápase jsme nemohli dát gól a dnes jsme jich dali pět z deseti střel. Nepříjemný moment pro nás byla druhá třetina, kdy jsme za stavu 5:0 měli výpadek a dostali tři góly. O výsledek jsme se báli, ale ve třetí třetině jsme hráli dobře a podařilo se nám dát šestý gól, kterým jsme si výhru pojistili. Takové výpadky se nám ale stávat nesmí, kdyby to bylo 'jen' 3:0, tak jsme mohli prohrát."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články