Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slavia se po sedmi prohrách otřepala, odnesla to Kometa

Praha - Hokejisté Slavie porazili v předehrávce 28. kola extraligy Kometu Brno 3:0 a ukončili tak sérii sedmi porážek. Tři body získali Pražané po jedenácti zápasech, poprvé od 27. října, kdy uspěli v Pardubicích. Tým kouče Vladimíra Růžičky porazil Kometu i díky pátému čistému kontu brankáře Dominika Furcha potřetí v sezoně.

Dominik Furch
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Pražané vykročili za ukončením černé série porážek aktivní hrou od samotného začátku a již ve druhé minutě mohl otevřít skóre Jiří Doležal. Neprosadil se ale stejně jako na druhé straně Tomáš Svoboda nebo následně Tomica. Ve čtvrté minutě ale už domácí vedli. Střela Jiřího Doležala se odrazila od mantinelu přímo v Bednářovi, který puk pohotově dorazil za brankovou čáru. Jeho 13. gól v sezoně, ale první po sedmi zápasech, musel potvrdit videorozhodčí.

Čiliak totiž při zákroku posunul branku. Zvýšit vedení Slavie mohl Žejdl, slovenského gólmana ve službách Komety ovšem ještě nepřekonal. Na druhé straně se na Furcha řítil osamocený Hruška, vystřelil ale mimo. Neprosadil se ani v první přesilovce Žižka, tečovaná střela Kempného poté skončila na horní tyčce. Ve 14. minutě tak přišla Žejdlova chvíle. Při Burianově vyloučení dorazil za Čiliakova záda pohotově Whartonovu střelu.

Brňané, vědomi si dvoubrankového manka, se tlačili do útoku, najít recept na Furcha se jim ale nedařilo. Snížit nedokázali ani při osmnáctisekundové přesilovce pět na tři. V polovině zápasu se tak opět prosadili Pražané; Klhůfek zachytil rozehrávku soupeře a Stránský pohotově dorazil jeho zblokovanou střelu za bezmocného Čiliaka. Zvýšit vedení domácích mohl Jiří Doležal, trefil však jen tyč.

Kometa se i nadále snažila duel zdramatizovat, Furch byl ale pozorný. Nepřekonal jej ani ve 44. minutě ve slibné šanci Zohorna. Skóre se poté již nezměnilo, a to i díky několika pozorným zákrokům obou brankářů. Brno tak po předešlých třech extraligových výhrách vyšlo v O2 areně bodově naprázdno. Slavia si naproti tomu podle klubových statistik připsala 500. výhru v základní části extraligy ve své historii.

HC Slavia Praha - HC Kometa Brno 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Bednář (J. Doležal, Vrdlovec), 14. Žejdl (Wharton, Skokan), 30. Stránský (Klhůfek). Rozhodčí: Turčan, Horák - Charvát, Frodl. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 3520.

Slavia: Furch - Kadlec, Holub, Kolařík, Wharton, Valach, Štich, od 21. navíc Šenkeřík - Bednář, Žejdl, Krenželok - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - T. Doležal, Vrdlovec, J. Doležal - Stránský, Klhůfek. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Brno: Čiliak - D. Nosek, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - Brendl, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Dočekal, Koreis, Burian - Jenyš, H. Zohorna, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Vladimír Růžička (Slavia): "Jsem rád, že jsme do utkání dobře vstoupili, měli jsme pohyb, tvrdost. Důležitým momentem bylo, že Dominik (Furch) hned v první přesilovce chytil dva tutové góly. Jak jsme dali na 2:0, tak jsme zápas ovládali. Dvě třetiny jsme podávali jeden z nejlepších výkonů v sezoně. Ve třetí třetině do toho Brno šláplo, my jsme začali trošku zmatkovat, ale nějaké velké šance neměli. Jsme rádi, že jsme po dlouhé době vyhráli za tři body."

Vladimír Kýhos (Brno): "Proti Slavii se nám v sezoně nedaří a dnes se to opět potvrdilo. Musím říct, že Slavia vyhrála zaslouženě. Ve všech aspektech byla lepší, v bruslení, důrazu. Jsem zklamaný z výkonu našeho mužstva, ale hráli jsme třetí zápas v šesti dnech. Předešlá utkání byla hektická a poslední duel proti Pardubicím nás stál hodně sil, což se dnes projevilo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články