Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia se po čtyřech výsledkových zklamáních dočkala proti Třebíči

Praha - Hokejisté pražské Slavie ukončili v první lize sérii čtyř porážek. V utkání 46. kola porazili svého soupeře Třebíč 3:2 v prodloužení. Vedoucí České Budějovice deklasovaly 5:1 Ústí nad Labem. 

Slavia, která nastoupila s čerstvými posilami Václavem Pletkou (naposledy Litoměřice) a Jiřím Půhoným (Frýdek-Místek), to neměla na svém ledě vůbec jednoduché. Neuběhla ještě ani polovina zápasu a červenobílí prohrávali 0:2. I když poměrně brzy snížili, svůj obrovský tlak nemohli proměnit v další gól.

Série proher v nich zřejmě zanechala stopy. Svého klíčového muže našli v Janu Schleissovi. Levý křídelní útočník druhé formace nejdřív pět minut před koncem vyrovnal a v prodloužení při úniku dvou na jednoho předložil přihrávku na vítězný gól Janu Pohlovi.

Vedoucí trio neponechalo nic náhodě. Nejvíc si zahrálo proti poslednímu Mostu třetí Kladno. Nejlepší střelec soutěže Jan Kloz přidal svůj 20. zásah v sezoně a Rytíři nasázeli tápajícímu soupeři šest branek. Přitom rozdíl ve skóre mohl být vyšší než čtyřbrankový - Kladno přestřílelo Most o dvacet střel.

České Budějovice podle oficiálního zápasu zavalily svého protivníka ještě větší lavinou ran, z 53 pokusů se však ujalo jen pět. Jihlava to měla z vedoucího tria nejtěžší - musela uspět venku, ale v Litoměřicích vedla už od druhé minuty a v poslední části své vítězství stvrdila třemi zásahy. Za stavu 1:1 si vzal slovo běloruský útočník Anatolij Protasenja, jenž na vítězný gól nahrál a pečetící trefu obstaral sám.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články