Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slavia prohrála s Třincem, Růžička stanovil nový rekord

Praha - Hokejisté Slavie prohráli v 51. kole extraligy s Třincem 1:3. Pražané přišli o průběžné vedení v tabulce, Oceláři potvrdili své postavení v první šestce. Třinecký útočník Martin Růžička stanovil 39. gólem nový rekord základní části samostatné české ligy, když se odpoutal od Davida Moravce.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Své poslední vystoupení na domácím ledě v základní části začali Pražané o něco aktivněji než soupeř. Vniveč přišla brzká přesilovka. Skokan už po jejím skončení, když se mu rozestoupila třinecká obrana, nezakončil individuální akci gólovou tečkou. Vzápětí nevyzrál na gólmana Hrubce ani Hertl a Jelínek namířil svou ránu mimo. Na začátku 10. minuty byl právě Skokan prvním hříšníkem v domácím dresu a už po 25 sekundách ho poslal zpět do hry Varaďa, jemuž obrana Slavie dovolila po střele zblízka i luxus v podobě okamžité dorážky.

Vyrovnat mohl Hertl, jenže nedal. A stejně dopadla i celá Slavia, když v 16. minutě dostala po trestech Polanského s Peterkem k dispozici 85 sekund dvojnásobné početní výhody. Druhá třetina příliš pohledného hokeje nenabídla. Místo toho téměř nevychladly trestné lavice - uděleno bylo v této dvacetiminutovce celkem devět menších trestů a zápas kvůli nesportovnímu chování při výtkách vůči sudím skončil pro domácího kapitána Kadlece i jeho spoluhráče Jelínka.

Třinec si v pěti proti třem zahrál více než půlminutu také, ovšem bez úspěchu. Přesto se dočkal navýšení náskoku, když ve 39. minutě v další přesilovce překonal Furcha a s ním i Moravcův rekord ostrostřelec Růžička. Zkraje třetí části trefil Kučný tyč.

Pražané hráli poté v krátkém sledu po sobě dvě početní výhody, přičemž Hrubce v nich dlouho vážněji neohrozili, ale nakonec se tři vteřiny před koncem druhé přesilovky prosadil z otočky Poletín a snížil. Nabuzení slávistů však zchladil už po 62 sekundách Polanský, když s přehledem zakončil samostatný únik - 1:3. Krenželok v závěru ještě orazítkoval brankovou konstrukci, drama se však již nekonalo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia - Třinec

HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 49. Poletín (Holub) - 10. Varaďa (Bonk), 39. M. Růžička (Varaďa, Bonk), 50. Polanský. Rozhodčí: Polák, Lacina - Lhotský, Ondráček. Vyloučení: 9:9, navíc Kadlec a P. Jelínek oba 10 min. a do konce utkání - Rákos 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 4816.

Slavia Praha: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Holub, Kempný, Koma, Kolařík - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Skokan, Klhůfek, Poletín - od 41. navíc Stránský. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Třinec: Hrubec - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Lojek, Kania, Klouček - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Polanský, Adamský - Klimenta, Peterek, Rákos - Hrňa, Zagrapan, Orsava. Trenéři: Turek a Janků.

Vladimír Růžička (Slavia): "Ve vyrovnaném zápase rozhodly maličkosti, nám to tam dnes nepadalo tak, jak třeba v Chomutově nebo jiných zápasech, ale i to k hokeji patří. Udělali jsme tam pár chyb, ale ty k němu patří zrovna tak. Nedali jsme góly, soupeř má výborné protiútoky a přesilovky. Bohužel poté, co jsme se dostali zpátky do zápasu gólem na 1:2, udělali jsme zase hrubou chybu a dostali třetí gól. Pak jsme sice ještě tlačili, ale soupeř už si to pohlídal."

Josef Turek (Třinec): "Myslím, že to byl vyrovnaný zápas, v němž jsme podali perfektní týmový výkon. Samozřejmě jsme měli i plno štěstí, byly tam nějaké tyčky a lítalo to tam kolem brány. Slavia má fazónu, mají výborně zorganizovanou obranu, přes kterou je těžké přejít. Jsem rád, že jsme dneska zabrali a v důležitém zápase urvali šestku ještě před posledním kolem základní části. Kluky bych za to chtěl pochválit, výborný výkon podal gólman Šimon Hrubec."

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články