Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Slavia prohrála s Litvínovem, Červenka nedohrál zápas

Praha - Hokejisté Slavie prohráli v 3. kole extraligy s Litvínovem 1:2 a nenavázali tak na středeční výhru s Kladnem. O vítězi rozhodl ve 44. minutě přesilovkový gól Juraje Majdana. Posila domácích ze zámořské NHL Roman Červenka do třetí třetiny nenastoupil.

Z velmi poklidného úvodního dějství, které po všech stránkách včetně divácké kulisy ostře kontrastovalo se středeční bitvou Pražanů proti Kladnu, vybočily pouze tři momenty. Především první dva ale stály za to. Kubošovo tečované nahození v přesilovce zazvonilo na horní tyč, pravá tyč následně zachránila gólmana Francouze po nádherné individuální akci Hertla a slávistický talent poté ztroskotal na strážci litvínovské branky.

Severočeši se poprvé více osmělili v úvodních vteřinách druhé části a okamžitě také udeřili. Odražený kotouč si našel Majdan, místo očekávané střely z otočky však dokázal najít Lukeše, který pohotově uklidil kotouč za Kopřivova záda. Domácí odpověděli ve 24. minutě ze své již čtvrté přesilovky - Hertl našel na hranici brankoviště číhajícího Žejdla, jenž snadno doklepl puk za brankovou čáru. V polovině zápasu mohli Litvínovští vrátit vedení zpět na svoji stranu při přečíslení tří na jednoho, ale Kubinčák zvolil samostatné zakončení ranou z kruhu a Kopřiva neměl větší problém zasáhnout. Dobře připravený byl ještě před přestávkou Kopřiva také na Balážův bekhendový pokus.

Úvodní minuty třetí třetiny přinesly Kubošovo vyloučení, které ovšem zkrátilo Posmykovo nahození, jež před Kopřivou tečoval Majdan a Litvínov znovu vedl. O zranitelnosti Slavie nejlépe svědčila kombinace ve dvojici Hübl - Kubát, kteří se napříč celým hřištěm dostali až před Kopřivu, který Kubátovo zakončení vytěsnil na tyč. V závěru měl vyrovnání na holi Krenželok, Francouz byl ovšem proti. Ještě 58 vteřin před vypršením základní hrací doby si domácí lavička vyžádala oddechový čas a posléze zariskovala s hrou bez brankáře, ale Litvínov si již cenné tři body sebrat nenechal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Litvínov

HC Slavia Praha - HC Verva Litvínov 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Žejdl (Hertl, V. Růžička ml.) - 21. Lukeš (Majdan, Hübl), 44. Majdan (Posmyk, Hübl). Rozhodčí: Turčan, Smitka - Charvát, Bejček. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 3 196.

Slavia: Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kolařík, Dresler, Kuboš, J. Krejčík, Kempný - Kalla, Červenka, Sobotka - Žejdl, Hertl, Krenželok - Stránský, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, P. Jelínek, Poletín - od 21. navíc Pospíšil. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Litvínov: Francouz - Posmyk, Kubát, Stříteský, K. Černý, Kousalík, Jareš, Gula - Majdan, V. Hübl, Lukeš - J. Černý, Hanzl, Frolík - Kubinčák, Baláž, Trávníček - Martynek, Rapáč, Gerhát. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Josef Beránek (Slavia): "Zápas se těžko hodnotí. Spíš jde o to, že těžko bude mančaft doma vyhrávat, pokud dá jen jeden gól. To je podle mého teď asi jeden z největších problémů Slavie. Minule nám to sice vyšlo (s Kladnem), ale pokud chce tým doma vyhrát, musí dávat nějaké góly, i když přitom vycházet ze zajištěné obrany. Góly však rozhodují."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Hodnotí se mi to dobře, protože si odvážíme tři body. Bylo to poměrně urputnou prací a dobrou obrannou hrou, na které se pořád snažíme dělat. Také ale kolektivním výkonem od gólmana počínaje až po posledního útočníka. Zápas byl vyrovnaný a my jsme ho přesilovkou zlomili na svoji stranu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články