Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Slavia přehrála Liberec v nájezdech a dotáhla vedoucí Plzeň

Praha - Hokejisté pražské Slavie zvítězili v dohrávce 47. kola extraligy nad předposledním Libercem 3:2 až po samostatných nájezdech a promarnili šanci jít do čela tabulky před Plzeň. Po šesté výhře za sebou se ale na lídra alespoň bodově dotáhli. V sedmé sérii rozstřelu rozhodl kapitán Petr Kadlec.

Slavia - Liberec
zdroj: ČTK autor: Zbyněk Stanislav

Slavia začala aktivně a už ve druhé minutě trefil Žejdl z otočky pravou tyčku. Liberec se pak ubránil při Čakajíkově vyloučení, při němž ohrozil po přihrávce brankáře Kopřivy Vošvrdu Hertl. V sedmé minutě se ukázali v ofenzivě i Bílí Tygři, ale po Bulíkově akci stačil zablokovat zakončení Filippiho u levé tyče Kadlec. Následně se po Bulířově přihrávce ocitl sám před Kopřivou Urban, po blafáku do bekhendu však minul.

Hosté odolali i při Vantuchově vyloučení a v 17. minutě jim pomohla znovu tyč, když po Sklenářově nabídce zpoza branky střílel Kolařík. Na přelomu prvního a druhého dějství Slavia nevyužila ani třetí početní výhodu v řadě a vedení slavil ve 22. minutě naopak Liberec. Po Bulířově přihrávce ještě trefil Kudrna pravou tyč, ale z dorážky pohodlně otevřel skóre Filippi. Slavia se tlačila za vyrovnáním, Krenželok ani Hertl však své šance nevyužili.

Smazat ztrátu se povedlo domácím ve 34. minutě, když zakončil Poletín únik do Vošvrdových betonů a následně jej zasáhl vysokou holí Čutta. Sudí nařídili trestné střílení, na které se postavil do liberecké branky Schwarz, ale na Poletínovo zakončení k pravé tyči nestačil. Liberec na přelomu druhé a třetí třetiny nevyužil přesilovku při Skokanově vyloučení a pak se Pražané ubránili i při čtyřminutovém trestu Kolaříka za vysokou hůl.

Slavia měla šanci získat vedení ve 49. minutě při Růžičkově šanci. Vošvrda sice udržel nerozhodný stav, ale za čtyři minuty po tlaku Slavie už do odkryté branky skóroval Micka. Hostující kouč Hynek sáhl už 146 sekund před koncem k power play a Severočechům se to vyplatilo. Po Čuttově střele dorážel úspěšně opět Filippi a zařídil 85 sekund před koncem třetí třetiny prodloužení. V něm branka nepadla a v nájezdech rozhodl až v sedmé sérii Kadlec.

HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 34. Poletín z trestného střílení, 53. Micka (P. Jelínek, Kempný), rozhodující sam. nájezd Kadlec - 22. Filippi (Kudrna, Bulíř), 59. Filippi (Čutta). Rozhodčí: Kalivoda, Trombík - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 4238.

Slavia: Kopřiva - Kadlec, Dresler, Kuboš, Holub, Kolařík, Kempný, Koma - Micka, P. Jelínek, Poletín - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Skokan, Stránský, Klhůfek. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Liberec: Vošvrda (v čase 33:13 na trestné střílení a na samostatné nájezdy Schwarz) - Čakajík, Šimek, Kolmann, Derner, Čutta, Jánošík, Moravec, Výtisk - T. Pospíšil, P. Nedvěd, Víšek - T. Urban, Bulík, Kica - Kudrna, Filippi, Bulíř - Bárta, Vantuch, Galamboš. Trenéři: Hynek, M. Černý a Kapoun.

Vladimír Růžička (Slavia): "Zápas byl vyrovnaný. Hráli jsme poměrně lépe než v pondělí proti Kladnu. Víc nám to bruslilo, drželi jsme se na puku a s výkonem jsem spokojený. Jsme rádi, že jsme vyhráli na samostatné nájezdy. Je škoda, že jsme dostali gól v posledních minutách, ale to se stává a nedá se nic dělat."

Milan Černý (Liberec): "Byl to opět urputný zápas. Stejně se vyvíjel i ten minulý se Slavií. Chtěli jsme hrát trpělivě a pokud možno se dostat do vedení. To se nám povedlo, ale pak jsme chybou ve středním pásmu a následnou penaltou nechali soupeře srovnat. Do další chybě v obranném pásmu jsme Slavii dokonce pustili do vedení. Ale jsem rád, že jsme nesložili zbraně a v dlouhé power play se nám podařilo vyrovnat. O penaltách se říká, že je to loterie a dneska to tak asi bylo."

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy