Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Slavia před bídnou návštěvou porazila Karlovy Vary

Praha - Hokejisté pražské Slavie porazili v 5. kole extraligy Karlovy Vary 3:1 a v šestém utkání sezony si připsali teprve druhou výhru. Vítěznou brankou z trestného střílení se na tom podílel útočník Roman Červenka, který se do sestavy vrátil po jednozápasové pauze způsobené zdravotními potížemi. Energie na své první vítězství z nedělního duelu s Plzní nenavázala a klesla na předposlední místo.

Slavia - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

V úvodu zápasů, na který zavítala nejnižší návštěva této extraligové sezony 2 682 diváků, nepřinesla šance ani přesilovka domácích při Koblasově trestu, až v šesté minutě se dostal před Mensatora Jelínek, ale s bekhendovým pokusem neuspěl. Při trestu slávisty Kempného ohrozil Kopřivu Gřegořek, ale Pražané odolali a v 11. minutě se dočkali vedení. Kadlec předložil puk Kallovi, který ho u levé tyčky doklepl do prázdné branky.

Odpovědět se snažili Zaťovič, Pech a Skuhravý. Ve druhé části měla Slavia také převahu, po Kempného střele zahrozil tečí Sobotka a nebezpečně pálil i Kalla. Pražané se pak ubránili při Růžičkově trestu a ve 34. minutě zvýšili. Unikající Červenka byl při zakončení faulovaný Doležalem a z trestného střílení upravil na 2:0.

Kouč Růžička si vybral ještě oddechový čas, aby si mohla posila z Calgary oddechnout a Červenka pak střelou nad beton nedal Mensatorovi šanci. Závěrečné dějství už nabídlo více slibných příležitostí. Po 71 vteřinách uvolnil Žejdl Hertla, jenž získal Slavii už tříbrankový náskok. Za 54 vteřin dal ale Energii naději Kloz, před kterým se po Pechově vyhraném vhazování rozestoupila slávistická defenziva.

Vzápětí při Zuckerově trestu trefil Červenka tyč a stejně skončil i Kadlecův pokus, což si následně sudí prověřili u videorozhodčího. Vzápětí měl další možnost Hertl, na druhé straně prověřil Kopřivu Tomáš Rohan. V závěru ještě mohl pojistit náskok domácích Tomica. Stav už nezměnila ani závěrečná power play zvýrazněná přesilovkou Západočechů.

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Kalla (Kadlec, V. Sobotka), 34. Červenka z trestného střílení, 42. Hertl (Žejdl, Kuboš) - 43. Kloz (Pech). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 2 682.

Slavia: Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kuboš, J. Krejčík, Kolařík, Dresler, Kempný - Kalla, Červenka, V. Sobotka - Žejdl, Hertl, Krenželok - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Alinč, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Karlovy Vary: Mensator - Gründling, Kloz, M. Rohan, Gřegořek, J. Látal, Gulaši, Prošek - Zucker, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Zaťovič - Pohl, Skladaný, J. Doležal - Koblasa, Vachovec, T. Rohan. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Ondřej Weissmann (Slavia): "Jsme spokojení hlavně s body, protože ty jsme nutně potřebovali. Jsme rádi, že jsme zase dali více než jeden gól, protože máme s koncovkou trošku problémy. Jsme rádi, že jsme to uválčili, hráli jsme potřetí obden a do toho jsme měli ještě nějaké zdravotní problémy. Kluci si docela hrábli. Návštěva je pořád stejná písnička. Hraje se hodně špatně, atmosféra je taková mrtvá. Mrzí mě, že se domácímu mužstvu povede třeba dobrá akce a nemá to žádný ohlas, je to pro hráče ubíjející. Musíme se s tím vyrovnat, protože pochybuji, že to bude jiné."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Vstoupili jsme do zápasu vcelku dobře. Byli jsme si vědomi, že Slavia má v Červenkovi se Sobotkou velkou sílu, ale nechtěli jsme na ně nasazovat speciální lajnu. Chtěli jsme síly rozložit, protože to byl od pátku třetí zápas. Bohužel se kvalita prosadila a domácí vyhráli o dva góly. V posledních deseti minutách jsme si vytvořili tlak, ale nedokázali jsme přidat další branku, Kopřiva tam zachránil dva góly. Ale celkově domácí zaslouženě vyhráli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články