Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Slavia porazila 3:1 Plzeň a v sérii vede

Plzeň - Hokejisté pražské Slavie zvítězili ve třetím semifinálovém utkání na ledě Plzně 3:1. Po úvodní vysoké prohře na domácím ledě tak loňští extraligoví šampioni otočili vývoj série ve svůj prospěch a vedou 2:1 na zápasy. Čtvrtý duel se hraje ve středu opět na západě Čech. Více informací najdete na serveru hokejzive.cz.

Pražanům se vyplatila změna v brance, do které nastoupil mladý Furch, Neruda zůstal pouze na střídačce. Do sestavy domácích se vrátil uzdravený bek Cartelli. Slavia byla v průběhu první třetiny aktivnější, domácí zase o něco nebezpečnější, ale celkově příliš šancí k vidění nebylo. Minutu před koncem první části domácí zadák Nedvěd nezachytil kotouč na útočné modré čáře, vpřed vyrazili Sklenář s Jelínkem, který na středu těsně za kruhy převzal puk a poslal ho přesně k pravé tyčce.

Plzeň šance nevyužila a přišel trest

Obrovskou šanci vyrovnat měl ve 26. minutě Straka. Vostřák mu chytře prostrčil puk, domácí kapitán zkusil tváří v tvář proti Furchovi zakončit mezi betony, ale gólman byl rychlejší a stihl je k sobě sklapnout včas. Netrvalo dlouho a přišel trest. Na útočný výlet se vydal Sloboda, Pácal se před ním poroučel k zemi, slávistického beka sice vychytal Chábera, ale na Mickovu bekhendovou dorážku byl již krátký.

Na začátku 55. minuty mohl po Sklenářově akci definitivně rozhodnout Bednář, ale Francouz, který vystřídal v brance Plzně Cháberu, skvěle zasáhl levým betonem. V čase 57:29 sáhli domácí trenéři k oddechovému času a následovala power play, kterou však minutu nato ukončil Bednář třetím gólem Slavie. Domácí se nakonec také dočkali, když pouhých 18 vteřin před koncem připravil Furcha o první nulu mezi seniory Dvořák.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články